x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (VIDEO) Cât de eficient e un câine de pază? Va ataca sau se va gudura la tâlhar?

(VIDEO) Cât de eficient e un câine de pază? Va ataca sau se va gudura la tâlhar?

14 Noi 2012   •   15:56
(VIDEO) Cât de eficient e un câine de pază? Va ataca sau se va gudura la tâlhar?
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Un test pus la cale de postul american de televiziune CBS Atlanta a arătat că atunci când vrei să-ți protejezi casa de tâlhari, a avea un câine nu este nici pe departe suficient.

Cu ajutorul dresorului Jeff Schetter, televiziunea a simulat cinci tâlhării, în cinci case păzite de unul sau mai mulți câini. Deși dresorul a purtat un costum de protecție, în afară de câteva lătrături nu a se teme, din partea câinilor, decât de prea multă afecțiune.

Într-unul dintre cazuri, dresorul s-a trezit cu un cățel din rasa Papillon lingându-l pe față și lăsându-l să-l ia în brațe și să iasă cu el din casă.

Dresorul a mai avut de-a face cu câini din rasele Brittany Spaniel, cu un Pit Bull cu un Rottweiler și un ciobănesc german. Surprinzător, Pit Bull-ul nu numai că nu s-a repezit la ”tâlhar”, dar s-a apucat să facă și trucuri pentru a-i câștiga atenția.

Rottweiler-ul s-a speriat groaznic de dresor, doar ciobănescul german ciupindu-l puțin cu dinții, dar preferând să fugă apoi, ca să evite o confruntare.

Jeff Schetter spune că se aștepta la un astfel de comportament din partea câinilor.

”Chiar și în propria casă pot fi speriați foarte ușor”, spune dresorul specializat în câini de pază. Potrivit acestuia, nu orice câine poate păzi o casă, acest lucru ținând atât de caracterul fiecărui exemplar, dar mai ales de felul în care au fost crescuți. 


Cât de eficient e un câine de pază?
CBS Atlanta 46

×