x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO. Prietenia impresionantă dintre un om şi un grizzly

VIDEO. Prietenia impresionantă dintre un om şi un grizzly

24 Sep 2012   •   06:03
VIDEO. Prietenia impresionantă dintre un om şi un grizzly

Un studiu recent a aratat ca perceptia oamenilor potrivit careia animalele ar fi inferioare oamenilor pentru ca nu au ratiune, constiinta si lber arbitru este eronata. Toate aceste prejudecati au fost daramate de oamenii de stiinta care au demonstrat ca necuvantatoarele au constiinta si vointa proprie.

Cercetatorii au aratat ca teoria care stipula ca animalele au un comportament determinat (ca vor reactiona asemanator de fiecare data cand vor primi acelasi tip de stimul) este incompleta.

Declaratia cercetatorilor Cambridge despre constiinta animalelor

Pastrand aceste descoperiri recente in minte, va prezentam un caz emotionant de prietenie intre om si animal. Este povestea ursului Brutus, devenit celebru dupa ce a aparut intr-un documentar al National Geographic.

Potrivit antena3.ro, Brutus este un urs grizzly care a fost adoptat de naturalistul Casey Anderson. Ursul i-a stat aproape lui Casey in cele mai importante momente din viata sa, chiar si atunci cand s-a casatorit cu actrita Missy Pyle. Brutus i-a fost cavaler de onoarea celui mai bun prieten al sau.

Brutus s-a nascut in ianuarie 2002. Si-a petrecut primele sase luni de viata intr-o cusca de otel.

Brutus locuieste in Sanctuarul Educational de Salvare a Ursilor Grizzly din Montana, institutie fondata de naturalistul Cassey Andderson.

Stabilimentul deruleaza programe educationale despre relatia dintre om si ursii grizzly si despre conservarea acestor animale maiestuoase.

Ursii grizzly nascuti in captivitate nu pot fi eliberati in salbaticie din doua motive. In primul rand, un pui de grizzly crescut in captivitate nu are cunostintele necesare pentru supravietuirea in mediul sau natural (cunostinte pe care ar fi trebuit sa le deprinda de la mama sa). In al doilea rand, ursilor crescuti in captivitate le este inabusit instictul de a se feri de unul dintre cei mai mari dusmani ai sai: omul.

Brutus a aparut in filme, reclame si diverse programe educationale din SUA. Banii castigati de pe urma acestor aparitii publice sustin financiar stabilimentul fondat de Casey Anderson.


×
Subiecte în articol: prietenie urs grizzly