x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zeci de oameni fără adăpost au fost evacuaţi din canalele Capitalei cu ocazia summitului NATO

Zeci de oameni fără adăpost au fost evacuaţi din canalele Capitalei cu ocazia summitului NATO

de Nicoleta Craciun    |    01 Apr 2008   •   00:00
Zeci de oameni fără adăpost au fost evacuaţi din canalele Capitalei cu ocazia summitului NATO

,,În faţa camerelor, autoritaţile spun că le vor da oamenilor străzii un adăpost, dar, de fapt, aceştia sunt abandonaţi în mijlocul unui câmp din afara oraşului.“


Autorităţile române au evacuat zeci de oameni fără adăpost din reţeaua de canale a Bucureştiului pentru a sigila gurile de canal şi a garanta securitatea desfăşurării summitului.

"Am evacuat 37 de persoane din canale, pe ruta folosită de delegaţiile NATO. Gurile de canal au fost sigilate", a spus Cristian Ciocan, purtatorul de cuvant al Poliţiei Bucureşti.

Acesta a adăugat că persoanelor fără casă le-au fost oferite o baie caldă, haine noi, mâncare şi posibilitatea de a petrece noaptea într-un adăpost.

Ciocan a spus că majoritatea persoanelor au refuzat adăpostul şi s-au întors pe străzi sau în parcuri.

 

Unul dintre tinerii care locuiesc în canale a declarat pentru o televiziune locală că autorităţile bucureştene l-au luat pe el şi pe alţi oameni ai străzii într-o maşina şi i-au lăsat în mijlocul unui câmp, în afara Bucureştiului.

"Ne-au dus afară pentru ca vine un preşedinte, George Bush. Ne-au percheziţionat, ne-au luat aurolacul", a spus tânărul, care nu a vrut să-şi dea numele.

El susţine că, în faţa camerelor, autoritaţile spun că le vor da oamenilor străzii un adăpost, dar, de fapt, aceştia sunt abandonaţi în mijlocul unui câmp din afara oraşului.

 

Autorităţile bucureştene au luat câinii maidanezi de pe strazi, au plantat flori şi au pictat faţadele clădirilor importante din centrul oraşului, pentru a-l estetiza înaintea summitului NATO.

×
Subiecte în articol: magazin