x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Compatibilități ale zodiei Berbec. Cele mai potrivite și mai nereușite relații

Compatibilități ale zodiei Berbec. Cele mai potrivite și mai nereușite relații

de Moira Dună    |    20 Mar 2024   •   21:15
Compatibilități ale zodiei Berbec. Cele mai potrivite și mai nereușite relații
Sursa foto: Hepta

De la semne de foc precum Leul și Săgetătorul, până la semne de aer precum Gemenii, iată tot ce trebuie să știți despre compatibilitatea Berbecului.

Primul semn al zodiacului și adesea denumit scânteia care aprinde restul semnelor, Berbecii sunt lideri înnăscuți care prosperă pe baza competiției și tind să se arunce cu capul întâi în tot ceea ce îi pasionează, inclusiv relațiile.

În calitate de copil al zodiacului, Berbecul este plin de entuziasm. El întruchipează neînfricarea și aventura și tinde să fie îndrăzneț și mai mare decât viața însăși. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, agresiv, impulsiv și rapid la mânie.

La fel ca majoritatea semnelor de foc, Berbecii sunt foarte independenți și nu vor simți nevoia să fie legați. În același timp, ei sunt dornici să ofere și să primească dragoste iar când găsesc pe cineva care le atrage atenția, ei vor conduce cu inima.

Au nevoie de semne puternice care să țină pasul cu ritmul lor rapid și stilul lor de comunicare înflăcărat. Practic, își doresc un partener care să țină cont de ei dar și să-i provoace.

Pe măsură ce trecem în sezonul Berbecului – care se desfășoară în mod normal între 21 martie și 19 aprilie, dar începe între 19 martie și 19 aprilie în 2024 – aflați mai multe despre compatibilitatea Berbecului cu alte semne zodiacale.

Trăsături cheie
Din moment ce Berbecul este condus de Marte, planeta acțiunii și agresiunii, cei născuți sub acest semn au o mentalitate de războinic. Sunt întotdeauna pregătiți să lupte pentru o cauză în care cred sau pentru oamenii pe care îi iubesc.

Acest spirit războinic le oferă, de asemenea, un puternic sentiment de conducere. Ambițioși și încrezători, Berbecii vor să preia controlul. Ei nu sunt aici pentru a-și face prieteni, sunt aici pentru a uimi. Ei creează fricțiuni care duc la evoluție și îmbunătățire, ceea ce îi face în cele din urmă mari antreprenori.

Berbecii sunt cunoscuți pentru că sunt plini de curaj și lipsiți de frică. Sunt îndrăzneți și aventuroși, și nu se tem să lovească pe un teritoriu necunoscut. Sunt îndrăzneți, curajoși și dornici să experimenteze toate posibilitățile vieții.

Cu toate acestea, Berbecul poate fi, de asemenea, nerăbdător și prea combativ. Poate fi rapid la mânie, dar și la fel de dornii să râdă și să meargă mai departe.

Berbecii sunt independenți, dar când sunt dornici de romantism.  Preferă să aibă un rol dominant în relații. Sunt onești, pasionați și jucăuși, și caută un partener cu care să poată explora, precum și unul care nu se teme să-i provoace.

În cele din urmă, totuși, dragostea trebuie să fie distractivă pentru un Berbec!

Cele mai compatibile zodii
În general, Berbecul se descurcă cel mai bine cu semnele de foc (Leu și Săgetător) și cu semnele de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător).

Două semne de foc împreună se pot combina pentru a alimenta un sentiment și mai puternic de aventură și energie. Cu toate acestea, se poate dovedi și un meci exploziv,.

Când focul se întâlnește cu aerul, seamănă cu o scânteie care întâlnește oxigenul pentru a alimenta o flacără. Ei se ajută să se hrănească unul pe altul și să se motiveze reciproc să gândească, să crească și să comunice în moduri noi.

Berbec și Berbec
Berbecul îndrăzneț, uneori neclintit, are nevoie de un partener care este la fel de aventuros și care poate ține pasul cu ritmul lui rapid. Deci, nu este surprinzător că s-ar descurca bine cu un alt Berbec.

Acest chibrit poate arde puternic și poate fi plin de mult entuziasm. O relație între doi Berbeci este probabil plină de pasiune, distracție și spontaneitate. Vor fi dornici să se încurajeze reciproc și să exploreze lumea împreună.

Cu toate acestea, Berbecul este simbolizat de berbec pentru un motiv. Tind să fie încăpățânați iar relația poate să devenă rapid o bătălie a voințelor dacă nu sunt atenți.

Deși pot fi rapid să dea capul, Berbecul joacă bine în tărâmul conflictului. La urma urmei, Berbecii se bucură de competiție și nu sunt ranchiunoși, așa că acest cuplu poate rezista cu ușurință testului timpului.

Sarah Jessica Parker și Matthew Broderick sunt un bun exemplu în acest sens. Acești doi Berbeci sunt căsătoriți de peste 25 de ani și au trei copii împreună.

Leu și Berbec
Leul este semnul sufletului pereche pentru Berbec. Acesta este unul dintre cele mai romantice și pasionate cupluri din zodiac.

Aceste două semne de foc au o viziune similară asupra vieții. La fel ca Arienii, Leii sunt entuziaști, aventuroși și ambițioși. Amândoi au foc înnăscut, pasiune și abilități de conducere care le permit să țină pasul unul cu celălalt.

Deoarece Leii nu sunt la fel de încăpățânați, nici nu va exista atât de multă frecare între ei. În schimb, relația lor va fi una de mare energie și entuziasm.

Huntington-Whiteley, un Berbec, și Jason Statham, un Leu. Cei doi sunt împreună de 15 ani și au doi copii. 

Gemeni și Berbec
De asemenea, Berbecul se descurcă bine cu Gemenii, deoarece semnul de aer le împărtășește energia mare și nevoia de independență.

Gemenii sunt extravertiți intelectuali, stimulatori, cărora le place să învețe lucruri noi și să exploreze lumea. Aceste două semne pot avea niște aventuri foarte epice împreună. Rareori există un moment plictisitor când cei doi se combină.

În timp ce Gemenii sunt cunoscuți ca fluturii sociali ai zodiacului, ei nu sunt sufocanți. Berbecii se bucură de independența lor și tânjesc la libertate, pe care Gemenii o pot oferi cu bucurie.

O combinație Berbec-Gemeni este mai ales distractivă și spontană dar poate favoriza și o mare creștere intelectuală reciprocă.

Kate Hudson și logodnicul ei Danny Fujikawa – o potrivire între Berbec și Gemeni – exemplifică bine acest lucru. Cei doi au un copil și în prezent sunt logodiți.

Balanță și Berbec
Ca și Gemenii, Balanța este un semn de aer care poate aprinde flăcările unui Berbec pentru a-l ajuta să ardă mai luminos.

Acest cuplu este unul magnetic, unul dintre cele mai bune din zodiac.

Berbecul și Balanța stau vizavi pe roata astrologică, dar asta doar face relația lor mai puternică. În timp ce Berbecul este înfocat și condus de ego, Balanța este calmă, echilibrată și concentrată pe armonie.

Balanțele tind să evite conflictele, în timp ce Berbecii se dezvoltă pe baza conflictelor. Ar putea părea un dezastru care așteaptă să se întâmple, dar, în realitate, nu face decât să le întărească perechea.

Aceste doi pot oferi echilibru și creștere unul pentru celălalt. În ciuda diferențelor, ei tind să se înțeleagă într-un mod mai profund.

Mark Consuelos și Kelly Ripa sunt unul dintre acele cupluri Berbec-Balantață. Sunt căsătoriți de peste 25 de ani și au trei copii.

Săgetător și Berbec
Berbecul și Săgetătorul este o altă pereceh compatibilă.  

Semnele de foc împărtășesc un puternic sentiment de aventură, entuziasm și optimism. Săgetătorii au, de asemenea, aceeași dorință de independență și libertate - de fapt, sunt de obicei mai liberi decât Berbecul.

Atracția pasiunii și pofta vor arde puternic.  Însă asta poate crea un război total dacă ambii nu sunt pe aceeași lungime de undă.

Dar atâta timp cât cei doi sunt dispuși să facă compromisuri, vor împărtăși o relație distractivă, spontană și energică.

Cuplul Berbec-Săgetător sunt Leslie Mann și Judd Apatow. Povestea lor de dragoste a început în 1995. Cei doi s-au căsătorit doi ani mai târziu și au împreună două fiice, actrițele Maude și Iris Apatow.

Cele mai incompatibile zodii
Berbecul pare să se lupte mai mult în relațiile cu semnele de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn) și semnele de apă (Rac, Scorpion și Pești), deși există și excepții.

Semnele de pământ practice, îl pot lăsa pe Berbec să se simtă prea îngrădit, în timp ce semnele emoționale de apă îi fac să se simtă sufocați.

Rac și Berbec
Berbecul este un adevărat aventurier, în timp ce Racul este casnic, așa că această pereche poate fi destul de provocatoare.

Racii sunt grijulii, materni și extrem de emoționali. Arienii, pe de altă parte, sunt plini de pasiune, impuls și agresivitate.

Comunicarea lor înflăcărată se poate simți ca un atac la adresa Racului blând și ușor. Între timp, Berbecul se poate simți sufocat și controlat de Rac.

Pești și Berbec.
Peștii sunt un alt semn de apă extrem de emoțional, intuitiv, care se dovedește a fi o potrivire dificilă pentru Berbec.

Ar putea exista o atracție puternică între cei doi la început, dar pe termen lung, nu sunt compatibili.

Peștii îl pot găsi pe Berbec mult prea insistent, iar Berbecul îi poate găsi pe Pești mult prea pasiv.

În timp ce o poveste de dragoste Berbec-Pești este problematică, aceștia tind să devină prieteni foarte buni.

Capricorn și Berbec
Capricornul și Berbecul sunt foarte motivați și ambițioși, ceea ce poate crea multă tensiune.

Vor fi lupte pentru putere. Este berbecul versus capra. Factorul de reguli versus cel care încalcă regulile.

Deși au multe în comun când vine vorba de motivație și unitate, pur și simplu nu sunt potriviți într-o relație.

Respectul reciproc față de opiniile și diferențele celuilalt este un obiectiv înalt pentru cei doi.

Fecioară și Berbec

Poate fi un cuplu de putere dinamic, deși acest nu este lipsit de provocări.

Fecioara creează un spațiu întemeiat pentru ca Berbecul să-și urmeze pasiunea. Îi pot ajuta să facă din visele lor o realitate organizată.

Cu toate acestea, se pot confrunta și cu o luptă majoră pentru putere. Berbecii sunt rebeli și orientați spre libertate, așa că s-ar putea simți prea constrânși cu un partener Fecioară. Totuși, dacă pot găsi o modalitate de a naviga în conflict, ar putea avea o relație puternică și loială.

Taur și Berbec
Berbecul combativ și Taurul calm și cooperant pot forma un duo dinamic.

Taurul are o dragoste pentru frumos și natură pe care Berbecul le poate găsi atrăgătoare.

Cu toate acestea, amândoi sunt incredibil de încăpățânați, ceea ce poate crea multe lovituri de cap între ei. Taurul tânjește la stabilitate și seninătate, în timp ce Berbecii au o dorință mare de libertate și spontaneitate, așa că ar putea avea nevoie să facă compromisuri.

Dar acest cuplu poate fi destul de productiv dacă Berbecul este capabil să preia conducerea, iar Taurul este dispus să furnizeze puterea de rezistența pentru a construi relația.

Vărsător și Berbec
O relație Berbec-Varsător poate funcționa. Sunt tipuri inovatoare și antreprenoriale care prețuiesc creativitatea și învățarea.

Împreună pot face schimbări foarte mari în lume și pot duce proiecte mai departe.

Cu toate acestea, există câteva probleme de care trebuie să aibă grijă. Vărsătorul este rece și cerebral, ceea ce poate părea distant. Berbecul este plin de pasiune.

Comunicarea lor poate fi prea înflăcărată pentru un Vărsător intelectual.

Totuși, dacă își pot folosi abilitățile comune de comunicare pot fi o pereche reușită.

Cel mai bun lucru este că pot fi parteneri grozavi și vor avea întotdeauna o fundație ca prieteni, notează people.com.
 

×
Subiecte în articol: zodii berbec compatibilitate