x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Cum afectează Saturn retrograd în Vărsător fiecare zodie

Cum afectează Saturn retrograd în Vărsător fiecare zodie

de Moira Dună    |    14 Iun 2022   •   14:43
Cum afectează Saturn retrograd în Vărsător fiecare zodie
Sursa foto: pixabay.com

De îndată ce retrogradarea planetei Mercur s-a încheiat, a început imediat o altă planetă să retrogradeze. Este vorba despre Saturn care merge înapoi prin zodia Vărsătorului, în perioada 4 iunie - 22 octombrie 2022. 

În astrologie, Saturn este planeta regulilor, restricțiilor și responsabilităților și retrogradează în fiecare an timp de circa patru luni și jumătate. În timp ce mersul înapoi al planetelor nu au o reputație bună, tranzitul de lungă durată al lui Saturn este benefic, scrie bustle.com. 

Saturn este sever, serios, autoritar. Guvernează timpul, răbdarea, maturitatea, karma și munca grea. Așa că în orice semn va merge, va aduce un sentiment de securitate și stabilitate, predă lecții de viață și întărește granițele. Nu vă așteptați să scurtați drumul cu această forță cosmică care face reguli!

În timpul perioadelor anuale de retrogradare, Saturn dă timp zodiilor să-și revizuiască granițele și să se gândească la ceea ce le dă rezistență în viața lor. Saturn dorește să luăm lucrurile încet și să intensificăm lucrurile, așa că folosiți următoarele 4 luni pentru a vă concentra pe construirea unei baze solide pentru obiectivele voastre și pentru a accepta orice responsabilități de care ați fugit până acum.

Această retrogradare machează și una dintre ultimele etape ale călătoriei actuale a lui Saturn prin semnul inovator de aer al Vărsătorului, unul dintre guvernatorii acestuia. Plimbarea sa în Vărsător a început îm martie 2020 și se va încheia în 2023. Între timp, planeta iubirii, Venus, va fi intrat deja în Pești . Saturn nu se va mai întoarce din nou în Vărsător până în 2050. Asta  înseamnă că este ultima noastră șansă de a revizui și reevalua temele Vărsătorului și ne oferă încă o oportunitate de a lăsa lecțiile sale să ne ghideze creșterea pe termen lung. 

Vom avea astfel timp să ne aliniem cu energia sa și să găsim înțelepciune de durată prin provocările sale. Știind cum Saturn retrograd 2022 vă va afecta zodia, vom fi pretătiți pentru ceea ce va urma și vom putea profita la maximum. 

Berbec

Rolul tău în cadrul grupului de prieteni și al comunității în general s-ar putea să se fi schimbat în ultimii doi ani și probabil că acum ai mai puțini prieteni decât înainte. Saturn retrograd te va ajuta să întărești și să revizuiești limitele și în viața ta socială și îți va permite să vezi locurile unde te poți relaxa. Este bine să ai discernământ în asocierile tale atâta timp cât îți sunt clare propriile reguli. 

Taur

Ți-au asumat tot mai multe responsabilități la locul de muncă în ultimii ani și asta ți-a întărit reputația. În următoarele luni, vei învăța să ai mai multă autoritate profesională. Deși s-ar putea să te confrunți cu câteva eșecuri sau întârzieri atunci când vine vorba de avansarea în carieră, vei înțelege lucruri importante care îți vor aduce rezultate pe termen lung. 

Gemeni

Este posibil ca ultimii ani să fi determinat o schimbare totală de paradigmă pentru tine dar nu a fost un drum ușor. Întâlnirea cu adevăruri dure și filozofii rigide poate face pe oricine să se simtă prins și blocat, dar actuala perioadă retrogradă a lui Saturn te poate ajuta să înțelegi aceste lecții spirituale grele. Îți creezi un nou set de reguli, înveți ce funcționează pentru tine și ce nu. Ai încredere că o mulțime de aventuri noi sunt pe drum.

Rac

Ești în proces de a învăța lecții profunde despre cui să-ți împărtășești secretele, vulnerabilitățile și resursele personale. Pe parcursul acestui Saturn retrograd, s-ar putea să te trezești că stabilești granițe mai puternice. Energia ta este prețioasă, la care nu ar trebui să aibă acces oricine. Lucrează la construirea unei baze solide de încredere și intimitate în relațiile tale cele mai apropiate, astfel încât să te simți în siguranță fiind tu însuți.

Leu

Parteneriatele tale unu-la-unu probabil nu au fost o plimbare în parc în ultimii ani dar lecțiile pe care le-ai învățat despre dragoste și compromis sunt neprețuite. Acest Saturn retrograd marchează o revizuire finală atunci când vine vorba de a rezolva unele dintre lucrurile mai dificile din relațiile tale. Învață să stabilești limite mai puternice, să-ți susții nevoile și să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Toate acestea te vor face un partener mai bun.

Fecioară

Munca ta zilnică arată cu totul diferit față de acum câțiva ani, nu-i așa? Saturn te-a împins să-ți reînnoiești stilul de lucru, obiceiurile de sănătate și programul de zi cu zi și, deși această revizuire nu este distractivă pentru un semn organizat ca tine, aduce o schimbare necesară. Folosește această retrogradare a lui Saturn pentru a evalua ce obiceiuri noi funcționează și ce domenii ale rutinei tale încă mai necesită rafinare. Este vorba despre găsirea unui echilibru între îngrijire de sine și productivitate.

Balanță

Ai învățat să te bucuri de timpul liber în ultima perioadă. Saturn retrograd îți cere să reevaluezi modul în care îți folosești forța creativă, așa că este un moment bun pentru a lucra la depășirea blocajelor și pentru a căuta surse de inspirație de durată. Fii clar ce te face fericit și nu mai pierde timpul cu lucruri care îți consumă energia.

Scorpion

Ți-ai intensificat jocul când vine vorba de casa și viața ta de familie în ultima vreme, și înveți importanța de a avea o fundație solidă sub picioarele tale. Această retrogradare îți oferă șansa de a revizui responsabilitățile emoționale pe care ți le-ai asumat în ultimii ani și de a te asigura că te ocupi de toate problemele din viața ta privată. Concentrează-te pe întărirea vieții tale domestice, astfel încât să poți construi lucruri în exterior.

Săgetător

Este posibil ca ultimii ani să-ți fi fost mai greu să spui adevărul și să-ți comunici gândurile lumii exterioare, ceea ce a fost dificil pentru un semn de foc deschis ca tine! Însă această energie restrictivă te învață să descoperi noi moduri de a te exprima. Nu-ți fie teamă să pui la îndoială propriile idei și să te provoci să fiți mai perseverent în ceea ce spui. A asculta, adesea aduce mai multă perspectivă decât a vorbi.

Capricorn

Călătoria actuală a lui Saturn te-a învățat să fii serios în privința banilor. Probabil că îți asumi mai multă responsabilitate pentru finanțele tale decât oricând. Acestea fiind spuse, această retrogradare este un moment grozav pentru a-ți reevalua regulile personale privind cheltuielile și economisirea, și pentru a înțelege mai clar cum vrei să-ți prioritizezi resursele. Concentrează-te pe investițiile pe termen lung și asigură-te că alegerile tale sunt făcute având în vedere stabilitatea viitoare și stima de sine ridicată.

Vărsător

Saturn și-a petrecut ultimii ani în zodia ta și te-a ajutat să ai mai multă autoritate personală. Însă această creștere nu a fost lipsită de provocări, iar actuala retrogradare te va împinge să-ți asumi pe deplin responsabilitățile. Eliberează-te de temeri și abordează o atitudine mai matură. 

Pești

Ca semn sensibil de apă, de obicei îți este ușor să accesezi latura ta mistică, dar Saturn te-a învățat câteva lecții serioase despre creșterea spirituală în ultimii ani, și s-ar putea să te facă să te simți ca un pește pe uscat. Această retrogradare îți cere să sapi adânc în tine și să înveți să ai încredere deplină în propria ta intuiție. Îți poți transforma singurătatea în încredere și disconfortul în putere. Odată ce faci asta, îți vei da seama că nimeni nu îți poate lua puterea.

×
Subiecte în articol: saturn retrograd horoscop