x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech București, Kilometrul Zero al sportului electronic mondial. Începe DreamHack Bucharest 2015, cel mai ambițios spectacol de sport electronic pe care îl găzduiește România

București, Kilometrul Zero al sportului electronic mondial. Începe DreamHack Bucharest 2015, cel mai ambițios spectacol de sport electronic pe care îl găzduiește România

de Cristian Ionescu    |    23 Apr 2015   •   18:37
București, Kilometrul Zero al sportului electronic mondial. Începe DreamHack Bucharest 2015, cel mai ambițios spectacol de sport electronic pe care îl găzduiește România
Mâine începe cel mai ambițios spectacol de sport electronic pe care îl găzduiește România, DreamHack Bucharest 2015. În cadrul acestui eveniment se vor desfășura două competiții internationale. PGL CS:GO Championship Series, una dintre cele mai mari ligi de Counter-Strike din lume si StarLadder Star Series XII, unul dintre cele mai importante turnee de Dota2 din lume. Pe lângă cele două competiții, DreamHack Bucharest 2015 va fi gazda si altor turnee, extrem de interesante de urmărit. Cupa Școlilor la Minecraft, Cupa Liceelor la League of Legends, Cupa Facultăților la Hearthstone, PGL Spring Legends of the Rift și PGL Arena (turnee de unu la unu - Hearthstone, CS:GO, Dota 2, LOL și Minecraft).
 
Nu e tot, distracția continuă cu PGL Streaming Area, PGL Arcade, concurs cosplay cu invitați internaționali, zona BYOC -Bring your own computer (adu-ți calculatorul), concursul DreamQuest și multe alte surprize. În premieră pentru România va fi organizat și un turneu cu echipe străine pentru Heroes of the Storm. Patru dintre cele mai bune echipe din Europa vor concura pentru premii în valoare totală de 10.000 de euro.
 
Cele mai bune patru echipe de Counter-Strike Global Offensive din lume vin la DreamHack Bucharest 2015: Fnatic, Ninjas in Pyjamas (NiP), Team EnVy, TSM. Veți avea ocazia unică de a asista la partidele dintre cele mai bune opt echipe de Dota 2 din lume: Team Secret, Alliance, Cloud9 și London Conspiracy; iG, ViCi Gaming; Team Malaysia; Team Tinker.
 
Pentru prima dată în istoria acestui faimos turneu de sport electronic, finala StarLadder StarSeries XII se va desfășura în afara capitalei Ucrainei, Bucureștiul devenind primul oraș gazdă pentru StarLadder.
 
Echipele internaționale vor lupta pe scena Sălii Polivalente pentru titlul de campioană și pentru premii garantate în valoare de 80.000 de dolari, la care se adaugă contribuțiile comunității sub formă de abonamente la DotaTV. Până în momentul de față, fanii care s-au abonat au suplimentat premiile până la nivelul de 110.000 dolari.
 
Acestea sunt doar o parte foarte mică din ce urmează să se întâmple mâine la DreamHack Bucharest 2015. La ultima ediție a DreamHack Bucharest jucătorii au fost uluiți de participarea uriașă a publicului românesc și de frenezia cu care au fost întâmpinați de aceștia. Biletele au fost sistate de la vânzare de la un moment dat, pentru că pur și simplu nu mai aveai unde să pășești nicăieri în sală. Două zile de DreamHack au însemnat doborârea tuturor recordurilor de participare la un eveniment românesc de gaming, dar și de urmărire a meciurilor și informațiilor în mass-media.
 
Campioni mondiali, jucători cu o valoare de șase cifre au rămas șocați de mărimea, frumusețea și energia evenimentului, scriind pe rețelele de socializare că este cel mai tare eveniment de gaming la care au participat până acum. Jucătorii români au fost și ei lăudați, fiind de multe ori în centrul atenției, mai ales atunci când au jucat în echipa Na'Vi (Natus Vincere) ținând locul unor vedete internaționale. Dendi, poate cel mai carismatic jucător de Dota2 din lume, s-a declarat uimit de jocul românilor, precizând că ar fi bine să existe echipe numai de români care să participe în competiții internaționale.
 
DreamHack Bucharest 2015 va fi un spectacol al tinereții, frumuseții și bucuriei. Veți cunoaște oameni care fac ce le place și câștigă zeci de mii de euro. Veți cunoaște și înțelege "sportul" din "sport electronic" și vă veți face nenumărați prieteni cu care să vă petreceți timpul distrându-vă. Un eveniment de la care nu ai voie să lipsești dacă spiritul ți-e tânăr și-ți place, daca nu să te joci, măcar să privești.

Biletele pentru DreamHack Bucharest 2015 sunt disponibile în magazinul online al ComputerGames.ro. Bilete pot fi procurate și prin intermediul bilete.ro și MyTicket.ro, din magazinele Germanos, Inemdio (semnalizate „bilete.ro”), din oficiile Poștei Române, magazinele Diverta, Librăria Mihai Eminescu și Magazinul Muzica.

Good luck, Have Fun!


×