x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google anunţă o investiţie de 9,5 miliarde de dolari pentru construirea de noi birouri în 2022

Google anunţă o investiţie de 9,5 miliarde de dolari pentru construirea de noi birouri în 2022

14 Apr 2022   •   11:20
Google anunţă o investiţie de 9,5 miliarde de dolari pentru construirea de noi birouri în 2022

Google a anunțat că va investi 9,5 miliarde de dolari în birouri şi centre de date în SUA în 2022 în încercarea de aduce angajaţii înapoi la sediile companiei, potrivit Bloomberg

Compania deţinută de Alphabet Inc., cu sediul în Mountain View, California, a declarat că va începe construirea de noi campusuri în întreaga ţară, aşteaptăndu-se să creeze aproximativ 12.000 de noi locuri de muncă în urma investiţiei, a declarat directorul executiv, Sundar Pichai, într-un comunicat oficial.

Companiile de tehnologie s-au străduit să echilibreze aducerea lucrătorilor înapoi la birou fără a provoca nelinişte în rândul personalului lor, care este adesea la mare căutare.

„Ar putea părea contraintuitiv să ne intensificăm investiţiile în birouri fizice, chiar dacă îmbrăţişăm mai multă flexibilitate în modul în care lucrăm”, a declarat Pichai. „Cu toate acestea, credem că este mai important ca niciodată să investim în campusurile noastre, acest lucru oferind atât o îmbunătăţire a produselor, cât şi o calitate mai bună a vieţii pentru angajaţii Google”.

În martie, Google le-a cerut angajaţilor săi din San Francisco să lucreze de la birou trei zile pe săptămână începând cu această lună, ceea ce i-a frustrat pe unii lucrători care doreau să se mute în afara regiunii costisitoare.

Angajaţii Apple Inc. au respins recent încercarea companiei de a încuraja personalul să părăsească munca remote. Personalul Apple trebuie să se întoarcă la birou cel puţin o dată pe săptămână până pe 11 aprilie, de două ori pe săptămână până la sfârşitul lunii şi luni, marţi şi joi până pe 23 mai.

În martie 2021, Google a anunţat o investiţie de 7 miliarde de dolari în SUA, ca parte a planului de a crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă, cu 3 miliarde de dolari mai puţin decât suma promisă în 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google