x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Microsoft va înlocui zeci de jurnaliști cu „roboți”

Microsoft va înlocui zeci de jurnaliști cu „roboți”

31 Mai 2020   •   22:00
Microsoft va înlocui zeci de jurnaliști cu „roboți”
Sursa foto: antena1

Microsoft urmează să înlocuiască zeci de jurnaliști care colaborează cu site MSN și să utilizeze sisteme automate pentru a selecta știri, informează presa din SUA și cea britanică.

Alegerea știrilor de la furnizorii specializați și selectarea titlurilor și a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată în prezent de jurnaliști.

AI-ul va îndeplini aceste sarcini, anunță Seattle Times.

Microsoft a spus că demersul face parte dintr-o evaluare a activității sale. Gigantul tehnologic american a declarat: "Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creșterea investițiilor în unele zone și, din când în când, redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii".

Microsoft, ca și alte companii tehnologice, plătește furnizorii de știri pentru conținutul folosit pe site-ul său web.

Aproximativ 50 de persoane își vor pierde locul de muncă la sfârșitul lunii iunie, relatează Seattle Times, dar o echipă de jurnaliști cu normă întreagă va fi păstrată.

"E demoralizant să crezi că mașinile ne pot înlocui, dar înspre acolo mergem", a spus unul dintre cei amenințat cu concedierea.

Unii jurnaliști au avertizat că inteligența artificială ar putea să nu fie pe deplin familiarizată cu orientările editoriale stricte și ar putea publica povești inadecvate.

Un jurnalist citat de Guardian a spus: „Îmi petrec tot timpul citind despre modul în care automatizarea și AI vor lua toate locurile de muncă, acum mi-l ia pe al meu”.

Microsoft este una dintre numeroasele companii de tehnologie care experimentează forme de așa-numit jurnalism robotizat, pentru a reduce costurile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Microsoft