x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Primele barje electrice din lume vor fi folosite în Olanda

Primele barje electrice din lume vor fi folosite în Olanda

24 Ian 2018   •   15:19
Primele barje electrice din lume vor fi folosite în Olanda

Primele barje electrice din lume, fără emisii și, potențial, fără a fi nevoie de o echipă la bord, se vor afla în porturile din Antwerp, Amsterdam și Rotterdam din această vară, scrie The Guardian.

Barjele, proiectat să încapă sub poduri, în condițiile în care vor transporta bunuri pe apele din interiorul Belgiei și Olandei, vor reduce semnificativ utilitatea camioanelor cu combustibil tradițional.

Motoarele electrice folosite de barje vor fi alimentate de baterii de șase metri,  asigurate de furnizorul de energie fără carbon Eneco.

Barjele sunt proiectate să funcționeze fără echipe la bord, deși oamenii nu vor lipsi de la bord în prima perioadă de funcționare, deoarece se construiește o infrastructură în jurul unora dintre cele mai aglomerate căi navigabile, interioare, din Europa.

În august, cinci barje, cu o lungime de 52 de metri și o lățime de 6,7 metri, capabile să care containere de 425 de tone, vor fi funcționale. Acestea vor avea o cutie de alimentare care le va oferi posibilitatea de a călători 15 ore fără să fie nevoie de încărcare. În condițiile în care nu este nevoie de o cameră pentru motorul tradițional, barjele vor avea cu 8% mai mult spațiu decât cele obișnuite, potrivit producătorului olandez, Port Liner.

Se așteaptă ca rezultatul să constea în eliminarea de pe șosele a 23,000 de camioane, cu combustibil tradițional.

Proiectul de 100 de milioane de euro, susținut de o subvenție de 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană, va avea un impact important asupra transportului local între porturile Amsterdam, Antwerp și Rotterdam.

×