x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Astrofizicianul Stephen Hawking a inaugurat la Londra distincţia care-i poartă numele

Astrofizicianul Stephen Hawking a inaugurat la Londra distincţia care-i poartă numele

17 Dec 2015   •   09:11
Astrofizicianul Stephen Hawking a inaugurat la Londra distincţia care-i poartă numele

Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking a inaugurat, miercuri, la Londra, distincţia care-i poartă numele şi care vizează recompensarea diferitelor modalităţi de promovare a ştiinţei, prin literatură, film sau artă, scrie miercuri AFP.

'Sunt bucuros să mă aflu astăzi aici pentru a anunţa o recompensă, şi nu ca să primesc eu una', a glumit omul de ştiinţă, care se exprimă cu ajutorul unui computer din cauza maladiei de care suferă, scleroză laterală amiotrofică.

'Această medalie va recompensa excelenţa în comunicarea ştiinţifică prin diferite forme media - literatură, radio, muzică, cinematografie sau arte frumoase', a adăugat astrofizicianul la o conferinţă desfăşurată la Royal Society din Londra.

'În întreaga lume, oamenii au un apetit incredibil pentru ştiinţă (...), ei vor să o înţeleagă', a mai spus Hawking, autorul bestseller-ului 'A Brief Theory of Everything'.

Începând din vara viitoare, trei medalii vor fi decernate anual la trei categorii - ştiinţifică, artistică şi cinematografică - în timpul festivalului Starmus, care îmbină astronomia şi muzica şi care în 2016 se va desfăşura în Tenerife, în perioada 27 iunie - 2 iulie.

'Este important să se recunoască activitatea extraordinară a oamenilor care încearcă să facă publicul larg să înţeleagă ştiinţa', a declarat astrofizicianul Garik Israelian, fondatorul festivalului Starmus şi profesor la Institutul de Astrofizică din Insulele Canare.

La evenimentul de lansare a distincţiei 'The Stephen Hawking Medal for Science Communication' de la Londra a fost prezent printre alţii Brian May, chitaristul legendarului grup rock Queen, care de altfel a sprijinit şi organizarea primei ediţii a festivalului Starmus în Tenerife, în 2011.

×
Subiecte în articol: Steven Hawking