x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Astronauţii americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

Astronauţii americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională

31 Mai 2020   •   20:10
Astronauţii americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională
Sursa foto: NASA TV

Cei doi astronauţi americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns, duminică, la capătul unui zbor de 18 ore, la Staţia Spaţială Internaţională.

Capsula la bordul căreia se află astronauții Bob Behnken şi Doug Hurley a completat protocolul de andocare la Staţia Spaţială Internaţională (SSI).

La ora transmiterii știrii, se efectuează ultimele operaţiuni înainte ca pasagerii capsulei Crew Dragon să se întâlnească la bordul SSI cu astronauţii Chris Cassidy, din Statele Unite, şi cu ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner. Procesul de stabilizare a presiunii între SSI şi naveta Crew Dragon va dura aproape o oră.

Misiunea celor doi astronauți în spaţiu încă nu are stabilită o dată finală, dar nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, cât vor rezista panourile solare ale capsulei Crew Dragon.

Americanii s-au pregătit pentru întâlnirea cu colegii lor de la bordul Staţiei Spaţiale trezindu-se la ora 4.45 (ora 11.45 în România). Este pentru prima dată când astronauţii primesc un semnal muzical de trezire de la ultima misiune operată de NASA, în iulie 2011. Bob Behnken şi Doug Hurley au ales ca semnal pentru deşteptătorul din această dimineaţă piesa „Planet Caravan” de Black Sabbath.

SpaceX şi NASA au lansat, sâmbătă, naveta Crew Dragon, prima misiune cu echipaj uman din cadrul acestei colaborări.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: crew dragon