x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Eveniment astronomic UNIC în ultimul deceniu: 5 planete se vor alinia, putând fi observate cu ochiul liber

Eveniment astronomic UNIC în ultimul deceniu: 5 planete se vor alinia, putând fi observate cu ochiul liber

20 Ian 2016   •   21:28
Eveniment astronomic UNIC în ultimul deceniu: 5 planete se vor alinia, putând fi observate cu ochiul liber

Pasionații de astronomie vor avea ocazia să admire un spectacol inedit la sfârșitul lunii ianuarie. Pentru prima dată în ultimul deceniu, Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn se vor alinia și vor fi vizibile în același timp.

Cel mai bun moment în care veți putea observa fenomenul este înaintea răsăritului, în jurul orei 6.45. Planetele vor fi vizibile timp de două săptămâni, începând cu 20 ianuarie până pe 5 februarie.

Potrivit metro.co.uk, patru din cele cinci corpuri cerești vor putea fi remarcate cu ochiul liber, dar pentru a vedea planeta Mercur este posibil să aveți nevoie de un binoclu.

Planetele vor forma o diagonală pe bolta cerească, între Lună și Pământ, diferențele între ascensiunile lor fiind date de locația din care se urmărește alinierea.

Evenimentul se va repeta anul acesta în luna august, dar, cel mai probabil, nu va fi la fel de spectaculos pentru observatorii din emisfera nordică.
 

×