x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Inovație în industria aeronautica. Un inginer creează „cabina detașabilă”, sistemul revoluționar care ar salva pasagerii în cazul unui accident aviatic

Inovație în industria aeronautica. Un inginer creează „cabina detașabilă”, sistemul revoluționar care ar salva pasagerii în cazul unui accident aviatic

18 Ian 2016   •   18:31
Inovație în industria aeronautica. Un inginer creează „cabina detașabilă”, sistemul revoluționar care ar salva pasagerii în cazul unui accident aviatic

Este posibilă supraviețuirea în cazul unei catastrofe aviatice? Un inventator este de părere că ideea lui ar putea salva sute de oameni în cazul unui asemenea accident.

Vladimir Tatarenko a prezentat întregii lumi conceptul său ambițios: „cabina detașabilă”, care ar putea proteja pasagerii aflați la bordul unui avion în pericol să se prăbușească.





Astfel, în cazul unei urgențe, cabina s-ar desprinde de restul avionului (într-adevăr, piloții nu se vor putea salva) și ar ateriza în siguranță pe pământ sau pe apă cu ajutorul unui sistem de parașute, instrumente de sprijin și tuburi de cauciuc, care s-ar umfla automat.













Inventatorul a realizat un videoclip în care prezintă toate aceste idei, subliniind că tehnologiile pe care le propune există și sunt utilizate.

Aircraft with a capsule





Potrivit telegraph.co.uk, Tatarenko a lucrat timp de trei ani la acest proiect și este convins că ar putea revoluționa întreaga industrie aeronautică.



Reacțiile publicului nu au fost totuși pe măsura așteptărilor. Unele persoane s-au arătat fascinate de idee, dar altele au atras atenția asupra faptului ca designul ar fi mult prea costisitor.

„Din sutele de milioane de zboruri anuale, mor mai puțin de 500 de persoane din întreaga lume...” sau „Costurile care ar trebui suportate sunt prea mari, având în vedere faptul că accidentele sunt foarte rare. ” au fost doar câteva din părerile oponenților.
 

×