x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă "N-am mai văzut aşa ceva. Este EXTRAORDINAR!". Cum arată un CREIER vechi de 2.600 de ani. IMAGINI INCREDIBILE

"N-am mai văzut aşa ceva. Este EXTRAORDINAR!". Cum arată un CREIER vechi de 2.600 de ani. IMAGINI INCREDIBILE

08 Mar 2015   •   11:42
"N-am mai văzut aşa ceva. Este EXTRAORDINAR!". Cum arată un CREIER vechi de 2.600 de ani. IMAGINI INCREDIBILE

Arheologii britanici au găsit recent un creier într-un craniu descoperit în 2008. Craniul se afla într-un sit datând din epoca fierului, ceea ce înseamnă că vechimea creierului este de circa 2.600 de ani, informează sciencealert.com.

Potrivit echipei formată din 34 de oameni de ştiinţă de la Arheologic Trust York, creierul a fost descoperit în craniul unei persoane ce fusese îngropată cu faţa în jos într-un lut umed, Datorită faptului că a fost acoperit cu un strat gros de noroi, craniul s-a oxigenat circa 2000 de ani, astfel că a fost împiedicată descompunerea părţilor moi, spongioase.

Oamenii de ştiinţă spun că ţesutul este moale, având o "textură elastică, precum tofu".

"M-am uitat prin gaura de la baza craniului pentru a-l investiga. Spre surprinderea mea, am văzut o cantitate de material spongios galben strălucitor. A fost altceva decât tot ce am văzut până acum", a declarat Rachel Cubbitt, unul dintre membrii echipei de cercetare.

Potrivit cercetătorilor, creierul ar fi aparţinut unei persoane care ar fi fost lovită la cap cu un obiect dur şi ulterior decapitată.

"O examinare a vertebrelor din jurul gâtului ne spune că a fost mai întâi lovit tare în această zonă, iar apoi gâtul a fost tăiat cu un cuţit ascuţit mic", a afirmat unul dintre cercetători. Persoana în cauză ar fi avut între 25 şi 45 de ani în momentul decesului.

Faptul că a fost îngropat imediat a asigurat probabil supravieţuirea creierului pe o lungă durată de timp, cercetătorii lucrând acum la conservarea lui pe mai departe, mai ales că a fost scos din craniu.

 MISTERUL din centrul Pământului. "Este complet diferit faţă de ceea ce se ştia până acum!" (VIDEO)
■ Esti bun la ceva? Raspunsul SENZATIONAL al unui pusti de cinci ani!
■ Cum să previi OFILIREA FLORILOR. Oamenii de ştiinţă japonezi au găsit SOLUŢIA! 
■ HALUCINANT! Ce se întâmplă când jihadiştii ISIS pun mâna pe un HOMOSEXUAL

×