Persoanele avide de informatii de presa, intersate de tot ceea ce se petrece in jurul lor si in toata lumea si care citesc cu nesat publicatiile print sau online se bucura de o stare mult mai buna de sanatate, in special mintala si chiar de o viata mai lunga, au observat cercetatorii de la Universitatea Catolica din Roma, citati de Daily Mail.
Studiul lor a aratat ca persoanele care au o legatura de durata cu informatiile mass-media – ziare, reviste, televizor sau Internet – au si o dieta mai sanatoasa, decat persoanele care se informeaza mai putin. Pe durata studiului realizat pe un esantion de peste 1.000 de adulti, cercetatorii au analizat legatura intre gradul de expunere a subiectilor respectivi la informatie si obiceiurile alimentare ale acestora. S-a constatat ca persoanele cele mai interesate de informatie aveau si dietele cele mai sanatoase, ele privilegiind fructele, legumele si pestele, diete ce reduc riscul instalarii obezitatii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.
"Ne-am concentrat pe obiceiurile alimentare, in special pe dieta mediteraneana. Rezulatatele studiului au aratat faptul ca persoanele cu mare expunere la informatiile date de diferite surse mass-media au fost si cele care aveau obiceiuri alimentare asemanatoare dietei mediteraneene. Aceasta dieta este cea mai eficienta pentru reducerea riscului de boli cronice si degenerative", a afirmat coordonatorul studiului, profesorul Americo Bonanni.