x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Răsfoitul presei prelungeşte viaţa - studiu

Răsfoitul presei prelungeşte viaţa - studiu

de Sînziana Stancu    |    15 Ian 2012   •   21:00
Răsfoitul presei prelungeşte viaţa - studiu

Persoanele avide de informatii de pre­sa, intersate de tot ceea ce se pe­tre­ce in jurul lor si in toata lu­mea si care citesc cu nesat publicatiile print sau online se bucura de o stare mult mai buna de sanatate, in special mintala si chiar de o viata mai lunga, au observat cercetatorii de la Universitatea Catolica din Roma, citati de Daily Mail.

Studiul lor a aratat ca persoanele care au o le­ga­tura de durata cu informatiile mass-media – zia­re, reviste, televizor sau Internet – au si o dieta mai sanatoasa, decat persoanele care se informeaza mai putin. Pe durata studiului realizat pe un esan­tion de peste 1.000 de adulti, cercetatorii au ana­li­zat legatura intre gradul de ex­punere a subiectilor res­pectivi la in­for­matie si obiceiurile alimentare ale acestora. S-a constatat ca persoanele cele mai interesate de informatie aveau si dietele cele mai sanatoase, ele privilegiind fructele, legumele si pestele, diete ce reduc riscul instalarii obezitatii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului.

"Ne-am concentrat pe obiceiurile alimentare, in special pe dieta mediteraneana. Rezulatatele studiului au aratat faptul ca persoanele cu mare expunere la informatiile date de diferite surse mass-media au fost si cele care aveau obiceiuri alimentare asemanatoare dietei mediteraneene. Aceasta dieta este cea mai eficienta pentru reducerea riscului de boli cronice si degenerative", a afirmat coordonatorul studiului, profesorul Americo Bonanni.

×