x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Se caută voluntari pentru colonizarea planetei Marte, care va fi "cucerita" începând din 2023

Se caută voluntari pentru colonizarea planetei Marte, care va fi "cucerita" începând din 2023

09 Ian 2013   •   19:36
Se caută voluntari pentru colonizarea planetei Marte, care va fi "cucerita" începând din 2023

 Colonizarea planetei Marte nu mai este un proiect SF, ci o idee pe care o fundatia non-profit din Olanda, Mars One, vrea sa o puna in practica in anul 2023. Pana atunci, conform Space.com, se cauta persoane doritoare sa devina primii colonisti ai planetei Marte.

 
Oficialii fundatiei Mars One au anuntat deja ca pentru colonizarea Planetei Rosii nu se cauta savanti, ci persoane majore, cu calitati concrete: sa fie foarte sanatosi, inteligenti si sa-si doreasca cu adevarat sa se dedice proiectului. 
 
De altfel, pe site-ul fundatiei apare si un profil al candidatului perfect: "Trebuie sa fie de incredere, adaptabili, curiosi si creativi. Chiar daca orice calificare este un avantaj, astronautii alesi vor invata tot ce le  trebuie in timpul celor 8 ani de pregatire, pe Pamant, intr-o baza care va simula conditiile de pe Marte. "
 
"Nu cautam piloti de lupta sau oameni de stiinta. Ne intereseaza abilitatile de a munci si trai alaturi de ceilalti. Va fi o lunga calatorie spre Marte, iar acolo vor avea parte de o viata plina de provocari", a declarat Norbert Kraft, directorul medical al Mars One si fost cercetatori NASA.
 
Mars One va trimite, in perioada 2016-2021, 8 roboti pe Marte, care sa contruiasca facilitatile necesare bazei umane, iar colonistii vor veni incepand cu anul 2023.
 
La fiecare 2 ani vor aparea noi voluntari care vor decide sa-si petreaca restul vietii pe Marte, pentru ca misiunea aceasta nu prevede intoarcerea colonistilor pe Pamant.
 
Banii necesari ambitiosului proiect vor veni in special din difuzarea unui reality-show care va arata fiecare pas al misiunii, de la selectia astronautilor pana la primii ani de colonizare a Planetei Rosii.
 
Mars One spune ca a primit deja peste 1.000 de cereri din partea celor interesati sa se mute de pe Terra.
 
Cei alesi vor fi angajati de companie inca de la inceperea antrenamentului in bazele de pe Terra si apoi pe toata durata vietii lor pe Marte.
 
Selectia va fi realizata de expertii Mars One, iar in final, primele serii de 4 astronauti vor fi selectati cu ajutorul unui program televizat.

×
Subiecte în articol: colonizarea spatiului marte