x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Sediu NASA, redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru stația spațială americană

Sediu NASA, redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru stația spațială americană

25 Iun 2020   •   15:32
Sediu NASA, redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru stația spațială americană
Sursa foto: Foto: nasa.gov

Sediul din Washington al NASA va fi redenumit după numele primei femei afro-americane care a lucrat ca inginer pentru agenția spațială americană, Mary Jackson, a anunțat, miercuri, administratorul său general.

„Mary W. Jackson a făcut parte dintr-un grup de femei foarte importante, care au ajutat NASA să trimită cu succes astronauţi americani în spaţiu", a declarat Jim Bridenstine într-un comunicat al agenției spațiale americane. 

Mary W. Jackson a fost recrutată în 1951 de National Advisory Committee for Aeronautics, care, în 1958, a devenit NASA. Matematician şi inginer aerospaţial, şi-a început cariera la NASA în West Area Computing Unit a Centrului de cercetare Langley din Hampton, Virginia. Ea a pornit ca matematician cercetător şi a devenit cunoscută drept unul dintre computerele umane de la Langley. De asemenea, este autoarea a numeroase studii, mai ales despre zborurile supersonice.

Anul trecut, NASA a redenumit strada pe care se află sediul său - "Hidden Figures Way" - în onoarea a trei matematiciene de culoare (Mary Jackson, Katherine Johnson şi Dorothy Vaughan), a căror activitate a fost documentată în filmul "Hidden Figures".

 

×
Subiecte în articol: nasa mary jackson