x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Top-5 catastrofe care ameninta Pamantul!

Top-5 catastrofe care ameninta Pamantul!

06 Dec 2017   •   20:00
Top-5 catastrofe care ameninta Pamantul!

In realitate, planeta noastra este destul de fragila si destul de vulnerabila in fata amenintarilor venite din spatiu. Specialistii au intocmit un fel de clasament al acestora.

 

Pe ultimul loc, cinci, au fost plasati asteroizii. Candva, un astfel de bolid spatial a distrus dinozaurii. Se estimeaza ca acel "bolovan" picat din cer a avut un diametr de 10 kilometri. Daca ar fi unul de 10 ori mai mare, viata pe Pamant s-ar sfarsi. 

Stetele ocupa pozitia a patra, pentru ca cele mai apropiate de Sistemul nostru solar se indreapta in directia noastra. Dupa multe si multe milioane de ani, ele se vor apropia intr-atat, incat ar putea distruge Terra cu gravitatia lor.

Pe trei se regasec gaurile negre. Daca una dintre ele va arunca in directia Pamantului un jet de plasma, nu va mai ramane nimic din planeta albastra.

Galaxia Andromeda se afla pe doi. Conform previziunilor, peste vreo cinci miliarde de ani, ea va "cuceri" Calea Lactee, si, implicit, Pamantul.

Soarele este in fruntea acestui clasament. Viata pe Terra depinde de ciclul de viata al astrului nostru, iar daca Soarele isi va modifica luminozitatea, incepand sa se raceasca - omenirea va muri. Dar asa ceva nu se va intampla, cu siguranta, in viitorul apropiat.

 

×