x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un nou asteroid descoperit de cercetători se apropie de Terra. Corpul ceresc va trece, luni, foarte aproape de Pământ (VIDEO)

Un nou asteroid descoperit de cercetători se apropie de Terra. Corpul ceresc va trece, luni, foarte aproape de Pământ (VIDEO)

25 Mai 2012   •   07:15
Un nou asteroid descoperit de cercetători se apropie de Terra. Corpul ceresc va trece, luni, foarte aproape de Pământ (VIDEO)

Astronomii de la observatorul american Mt. Lemmon, din arizona, au descoperit un nou asteroid. Potrivit expertilor, roca spatiala va trece luni, 28 mai, aproape de Pamant, la o distanta de 56.000 de kilometri, informeaza The Voice of Russia. Oamenii de stiinta estimeaza diametrul acestui corp ceresc intre 11 si 36 de metri.


Asteroidul denumit 2012 KP24 a fost descoperit la 23 mai. De atunci, astronomii l-au tinut sub observatie, incercand sa afle orbita acestuia.

Calcule ulterioare au relevat ca 2012 KP24 se refera la asteroizii din familia Apollo, ale caror orbite traverseaza orbita planetei noastre si orbita lui Marte. De fapt, doua treimi dintre asteroizii cunoscuti pana in prezent apartin acestui tip, ce se apropie de Terra, potrivit MPC.

Acest asteroid va reveni in apropierea Terrei la 8 octombrie, dupa cum au calculat expertii, dar atunci se asteapta ca el sa treaca la o distanta mai mare de planeta noastra - 64 milioane de kilometri.

×