x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 100 Furturi de identitate iniţiate din România

100 Furturi de identitate iniţiate din România

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00

Zeci de mii de directori ai unor companii străine au fost ţinta unor furturi de identitate ale căror autori sunt situaţI în România, informează Washingon Post pe blogul său.





Zeci de mii de directori ai unor companii străine au fost ţinta unor furturi de identitate ale căror autori sunt situaţI în România, informează Washingon Post pe blogul său. Cifra celor păgubiţI se situează  în jurul a 2000, jumătate având funcţii de conducere în instituţii bancare importante. Aceştia au primit luni dimineaţa un e-mail prin care erau somaţI să se prezinte la tribunal pentru încălcarea unor prevederi legale de către companiile pe care le conduc. Subiecţii atacului erau direcţionaţI pe o pagină de internet în care erau trecute instrucţiunile pentru a vedea citaţia, procedura fiind menită să sustragă numele de utilizator şI parolele în momentul în care victimele accesau un site bancar sau alte pagini care cer astfel de informaţii.
Potrivit lui Matt Richard, director pentru reacţie rapidă în cadrul iDefense (o unitate din cadrul Verisign Inc. care colaborează îndeaproape cu instituţiile financiare în vedera limitării pierderilor prin fraude informatice), hoţii ar fi putut astfel să acceseze ulterior conturile bancare ale celor care au urmat procedura, pentru a retrage sume de bani.
Richard a declarat că grupul aflat în spatele acestei activităţi este situat în România şi este suspectat că ar fi organizat peste 20 de atacuri similare în ultimul an, în urma cărora grupul ar fi câştigat milioane de dolari.
Procedura este tipică unui virus, dar numai opt din 35 de produse antivirus l-au detectat ca atare. Potrivit aceleiaşi surse organizatorii atacului sunt mai de grabă experţi în afaceri decât în ştiinţa computerelor.    
România este pe primul loc în Europa în funcţie de numărul de site-uri de phishing găzduite, phishingul fiind o formă de fraudare online care presupune obţinerea ilegală a informaţii de tipul cod PIN, cont bancar, etc.

×
Subiecte în articol: IT