x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 344 milioane de utilizatori pentru internetul mobil, în Europa de Vest, în 2014

344 milioane de utilizatori pentru internetul mobil, în Europa de Vest, în 2014

de Cristian Ionescu    |    31 Aug 2009   •   00:00

Numărul de utilizatori de internet mobil din Europa de Vest va ajunge la 344 de milioane până la finalul anului 2014, comparativ cu 334 de milioane de utilizatori, anul acesta, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Forrester Research, citat de Reuters.



Studiul mai indică faptul că, până în 2014, o treime din locuitorii Europei de Vest vor utiliza telefoane cu acces la internet, comparativ cu doar 18%, în 2009. Potrivit studiului, numărul de persoane care vor folosi internetul mobil va creşte cu 39% în Europa de Vest până în 2014, comparativ cu 2008. "Recesiunea obligă foarte multe persoane să îşi reducă cheltuielile, dar totuşi nu se renunţă la abonamentele la internetul mobil", a declarat Thomas Husson, analist la Forrester. El a precizat că numărul din ce în ce mai mare de modele de telefoane de ultimă generaţie a încurajat folosirea internetului mobil.

"În următorii zece ani, internetul mobil va înregistra acelaşi succes ca şi internetul pentru PC, dat fiind că reţelele de socializare, motoarele de căutare şi alte site-uri îşi adaptează versiunile pentru telefoanele mobile", se arată în studiu.

×