x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acţiunile Nokia au luat-o la vale.

Acţiunile Nokia au luat-o la vale.

01 Iun 2011   •   18:09

Actiunile Nokia au continuat sa scada accelerat si astazi, cu aproape 10%, dupa un declin de 18% in sedinta precedenta de tranzactionare, si au ajuns la minimul din ultimii 13 ani, ca urmare a inrautatirii estimarilor grupului privind rezultatele financiare, transmite Reuters.

Moody’s a pus supraveghere ratingul Nokia, pentru o posibila retrogradare.Analistii au redus preturile tinta ale titlurilor producatorului finlandez de telefoane mobile, ingrijorati de avertismentul grupului privind profitul si de capacitatea de a recupera din cota de piata pierduta.Moody’s a pus sub supraveghere ratingul "A3" al Nokia pentru datoriile pe termen lung, in vederea unei posibile retrogradari.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost mentinut la nivelul "P-2", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.Compania finlandeza a anuntat ieri ca vanzarile de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi "substantial" sub nivelul estimat anterior si a renuntat la prognoza pentru anul in curs, invocand conditiile dificile din Europa si China.

Grupul face tranzitia la soft Microsoft de la platforma Symbian folosita in prezent, parte a unui proces de restructurare a diviziei de productie de telefoane, inceput in urma cu trei luni de directorul general, Stephen Elop. Principala ingrijorare a analistilor este ca Nokia nu va putea sa recupereze o parte importanta a cotei de piata chiar dupa lansarea telefoanelor bazate pe softul Microsoft.

"Vom continua sa evitam actiunile Nokia intrucat vanzarile de telefoane cu soft Symbian scad mai rapid decat ne asteptam si suntem sceptici ca noile telefoane Windows vor putea inlocui profiturile pierdute", a afirmat Stephen Patel, analist la compania Gleacher & Co.

×
Subiecte în articol: moody’s piata telecom criza la nokia