x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adolescenta online

Adolescenta online

de Mihai Manole    |    07 Sep 2006   •   00:00
Adolescenta online

55% dintre parinti considera ca site-urile de socializare sunt un capriciu. In acelasi timp, doar 33% dintre adolescenti isi tin parintii la curent cu activitatile lor online.

Sa fii adolescent astazi inseamna, printre altele, sa ai o identitate virtuala bine conturata. E-mail, internet messanger, blog, chat, toate indica faptul ca socializarea se desfasoara acum online.

MySpace este unul dintre cele mai populare site-uri dedicate socializarii. Lansat in iulie 2003, a reusit ca in mai anul acesta sa inregistreze peste 51 de milioane de vizitatori, clasandu-se pe locul 7 in topul celor mai frecventate website-uri din lume, potrivit MarketWatch. Publicul sau are varsta cuprinsa intre 16 si 34 de ani.

Doua studii avandu-i ca subiecti pe utilizatorii MySpace, coordonate de un expert in psihologia tehnologiei al Universitatii din California, au scos la iveala date interesante. Un astfel de utilizator are aproximativ 200 de prieteni, dintre care 75 sunt considerati "apropiati", chiar daca pe multi dintre acestia nu i-a intalnit niciodata. Cinci zile pe saptamana, doua ore pe zi, acesti tineri folosesc serviciile de comunicare disponibile pe site. Cresterea timpului petrecut pe MySpace se leaga de o crestere a depresiei, respectiv cu o scadere a suportului familial, dar si a stimei de sine.

55% dintre parinti considera MySpace un capriciu. Interesul scazut al parintilor pentru acest domeniu determina probleme serioase de comunicare intre ei si copiii lor.

ACTIVITATI. Un alt studiu, realizat de un institut francez de studii de piata, Ifop, spune ca doar 33% dintre adolescenti isi tin parintii la curent cu activitatile lor pe internet. 19% nu discuta niciodata cu parintii despre acest aspect. Cauzele: dezinteresul parintilor (in 68% din cazuri) si refuzul adolescentilor de a comunica (40% din cazuri).

In acelasi timp, o treime (33%) din adolescentii care utilizeaza internetul a fost confruntata cu imagini socante, violente sau pornografice. Potrivit unui studiu romanesc, aproape jumatate din utilizatorii romani minori se confrunta cu probleme similare.
×
Subiecte în articol: IT