x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Afacerile GECAD NET au stagnat în 2008

Afacerile GECAD NET au stagnat în 2008

25 Mar 2009   •   00:00

GECAD NET, companie membră a grupului GECAD, specializată în licenţiere software şi furnizarea de servicii IT, a încheiat anul 2008 cu afaceri de 5,5 milioane euro, similare cu cele consemnate în anul precedent, ca urmare a scăderii cererii de aplicaţii şi servicii pentru proiectare asistată.



"Nu am realizat o creştere aşa cum ne-am propus la începutul anului, din mai multe motive. Criza de pe piaţa imobiliară şi a construcţiilor, şi faptul că 2008 a fost an electoral, iar proiectele de infrastructureă au fost îngheţate. Din aceste motive, a scăzut şi cererea de aplicaţii şi servicii pentru proiectare asistată", a declarat directorul general al companiei, Gabriela Mechea, citat de Mediafax.

La începutul anului trecut, compania anunţase ca obiectiv creşterea veniturilor cu cel puţin 25%, punând accent pe furnizarea de soluţii tehnologice moderne şi pe vânzarea de licenţe exclusiv online către consumatorii individuali şi companiile foarte mici.

În 2008, 40% din cifra de afaceri a companiei a fost generată din vânzarea de licenţe software şi servicii de proiectare asistată, 20% din soluţii şi servicii de securitate şi 30% din soluţii software de afaceri, în principal Microsoft, restul de 10% fiind obţinute din comercializarea de licenţe pentru alte tipuri de software.

Compania are ca obiectiv, pentru acest an, să reintre pe creştere.

"În ciuda mediului economic defavorabil, ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri cu 15%", a spus Mechea.

Criza financiară din piaţă a condus la apariţia unor clienţi care au avut întârzieri la plată, dar nu şi renunţări la contracte.

"Din păcate însă, pe piaţă se manifestă o tendinţă de amânare a proiectelor de investiţii în IT, ceea ce afectează planurile de afaceri ale tuturor companiilor din domeniu. Nu s-au anulat până acum proiecte în care suntem implicaţi, dar, din cauza mediului economic instabil, cât şi din cauza schimbărilor politice, alegerile de la finalul lui 2008, au fost amânate o serie de proiecte", a mai spus Mechea.

×
Subiecte în articol: IT