x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Afacerile Maguay au crescut cu 40% în primul semestru

Afacerile Maguay au crescut cu 40% în primul semestru

de Cristian Ionescu    |    24 Sep 2009   •   00:00

Integratorul de sisteme Maguay a înregistrat în primul semestru o creştere cu 40% a cifrei de afaceri, la şapte milioane euro, ca urmare a orientării către proiectele publice, potrivit directorului operaţional al companiei, Eduard Pughin.



"În primele şase luni, am asamblat peste 5.000 de desktopuri şi 1.700 de notebook-uri şi netbook-uri. Pentru întregul an, avem stabilit un obiectiv de 13 milioane de euro pentru cifra de afaceri, şi, deocamdată, suntem în grafic, dar ca fim siguri că-l vom atinge, avem nevoie de contracte semnate. Acestea, însă, nu depind de noi, mediul economic românesc este foarte fragil, nu avem economie şi, de aceea, nu putem emite predicţii", a spus Pughin. El a adăugat că, în prima jumătate a anului trecut, compania a asamblat 2.000 de desktopuri şi 400 de notebook-uri.

De asemenea, Maguay a livrat, în prima parte a anului, 3.000 de desktopuri şi 300 de laptopuri către Serviciul Român de Informaţii, iar către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală 2.500 de staţii de lucru.

"Acestea sunt contracte câştigate prin licitaţii electronice. Ne-am orientat către segmentul public, reducând preţurile, ca să devenim competitivi. Totuşi, şi aici sunt probleme cu contractele semnate, legate de achitare", a precizat directorul operaţional al companiei.

În afară de Bucureşti, compania are patru birouri în Târgovişte, Ploieşti, Braşov şi Constanţa. Numărul salariaţilor se ridică la aproximativ 60. "N-am concediat din personal, am încercat să restrângem cheltuielile. Chiar am avea nevoie de mai mulţi angajaţi, dar încercăm să creştem eficienţa personalului", a spus Pughin.

×