x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple a devenit cel mai mare producător de smartphone

Apple a devenit cel mai mare producător de smartphone

de Alexandru Radescu    |    20 Iul 2011   •   11:06

Profitul net al Apple a crescut de peste doua ori in perioada aprilie-iunie 2011, al treilea trimestru fiscal, la 7,3 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 82%, la 28,5 miliarde de dolari, datorita vanzarilor neasteptat de bune ale iPhone si performantelor companiei pe pietele asiatice.

Specialistii sustin ca, odata cu vanzarea a 20,34 milioane de iPhone-uri in trimestrul analizat, Apple a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri din lume dupa volum, depasind Nokia si Samsung.

Veniturile Apple din China, Taiwan si Hong-Kong insumeaza 3,8 miliarde de dolari, de sase ori mai mult decat in statistica trimestriala de anul trecut.

Rezultatele financiare ale companiei au "zdrobit" si cele mai optimiste estimari ale analistilor, transmite agentia Reuters. Piata asteapta de la Apple in urmatoarele luni o noua varianta de iPhone, care ar putea propulsa semnificativ vanzarile in urmatoarea perioada.

Daca vanzarile trimestriale de iPhone au crescut cu 142%, fata de perioada similara din 2010, la iPad statistica arata 9,25 de milioane de unitati, un plus de 183%.

De asemenea, Apple a vandut 3,95 milioane de computere Macintosh (+14%) si 7,54 milioane de iPod-uri, un plus 20% comparativ cu trimestrul al III-lea din 2010.

×
Subiecte în articol: iphone ipad rezultate apple