x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Auto iPod

Auto iPod

01 Mar 2007   •   00:00

LIFE STYLE
Ai un biet casetofon in masina sau te-ai saturat sa tot scrii CD-uri ca sa ai ce asculta atunci cand pleci la plimbare? Sau, mai grav, CD player-ul este incorporat in bord si te costa o caruta de bani sa-l schimbi? E mult mai simplu sa-ti "convingi" vechiul sistem audio sa redea muzica de pe un MP3 player.
LIFE STYLE
Ai un biet casetofon in masina sau te-ai saturat sa tot scrii CD-uri ca sa ai ce asculta atunci cand pleci la plimbare? Sau, mai grav, CD player-ul este incorporat in bord si te costa o caruta de bani sa-l schimbi? E mult mai simplu sa-ti "convingi" vechiul sistem audio sa redea muzica de pe un MP3 player.

Pentru demonstratie am rugat-o pe Roxana Ionescu (prezentatoarea show-ului "Vreau sa fiu mare… vedeta") sa ne insoteasca la Porsche Bucuresti Vest 1, unde am facut boxele unui Volkswagen EOS sa bubuie pe frecventa unui iPod Video de 80GB.

Conecteaza-te!

Roxana Ionescu va prezinta cateva gadgeturi cu ajutorul carora puteti conecta orice MP3 player la orice sistem audio al unei masini Nici macar nu a fost nevoie sa oprim melodia pentru a trece pe sistemul audio al masinii. Asculti o melodie in casti, urci, conectezi iPodul la emitatorul FM, pornesti radioul masinii si auzi in boxe continuarea. Nu e nevoie sa intrerupi muzica o secunda. Intre timp trebuie totusi sa muti radioul pe aceeasi frecventa cu a emitatorului sau invers. Dar asta e o operatiune pe care o faci o singura data. Partea frumoasa: este mult mai ieftin sa asculti muzica in masina de pe propriul player decat sa alegi la optionale un MP3 player auto. Cu numai un stick de memorie ce variaza la cost intre 50 si 200 RON, in functie de capacitate, si un transmitator FM ce costa in jur de 80 RON, poti inlocui cu succes aceasta dotare. Acest transmitator FM (FM modulator) se poate conecta la orice masina cu radio si priza de 12V si poate fi fixat ca orice post radio pe o anumita frecventa.

ADAPTOR PENTRU CASETE

O alta solutie pentru a asculta muzica preferata in masina este achizitionarea unui adaptor pentru casete. Acest aparat se poate conecta si el la orice dispozitiv de stocare ce dispune de o mufa pentru casti si prezinta avantajul ca nu trebuie sa il alimentezi la priza din autoturism. Adaptorul se introduce pur si simplu in casetofon si preia semnalul de la dispozitivul de stocare, semnal pe care apoi il transmite capului de citire de benzi magnetice. In cadrul testului pe care l-am efectuat cu acest aparat, am descoperit o mica problema de functionare: la o groapa sau o denivelare a drumului - lucru destul de frecvent intalnit pe drumurile patriei - exista destule intreruperi cauzate de jocul casetei in interiorul casetofonului.
  • Pret: 69 RON
  • TRANSMITATOR FM

    Transmitatorul FM se conecteaza la mufa pentru casti a unui dispozitiv portabil, cum ar fi un MP3 player sau CD player, si transforma semnalul audio receptionat in semnal FM ce pote fi apoi receptionat de aparatul radio din masina ca orice post obisnuit, cu singura exceptie ca ai scapat de toate reclamele enervante ce apar dupa fiecare melodie. Acest aparat are o raza de emisie mica - in jur de 9 metri si poate transmite in cateva frecvente predefinite din fabricatie. Pentru a-l instala nu trebuie decat sa il conectezi atat la masina, cat si la un stick sau MP3 player, sa alegi frecventa pe care emite si apoi sa fixezi acea frecventa pe radioul tau. Un transmitator FM reprezinta o solutie ieftina si comoda pentru a inlocui MP3 playerul conectat direct la masina; cu toate acestea, in test am observat o mica depreciere a calitatii sunetelor redate.
  • Pret: 80-150 RON
  • ADAPTOR FM IPOD

    Printre cele peste doua sute de accesorii iPod ce includ boxerii si soseta pentru acest aparat, am reusit sa gasim unul care este chiar util: iTrip, adaptorul pentru masina! Dintre toate dispozitivele pe care le-am testat, acesta a dat rezultatele cele mai bune, calitatea sunetelor redate fiind destul de ridicata. Interesant este faptul ca, prin firul ce foloseste la conectarea la iPod, transmitatorul FM il si incarca si astfel poti asculta muzica pentru o perioada oricat de lunga, nefiind limitat de capacitatea acumulatorilor. Cu toate ca aceasta solutie a fost cea mai buna pentru conectivitate cu autoturismul, este de asemenea si cea mai costisitoare. Desi un adaptor FM cu incarcator pentru iPod atinge un pret de 250 RON, pretul unui iPod in sine variaza, in functie de model si capacitatea memoriei integrate, de la 329 pana la 1.469 RON.
  • Pret: 249 RON
  • ×
    Subiecte în articol: masina player ipod