x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget AVERTIZARE. Cum scapi de cel mai periculos malware care a infectat zeci de mii de telefoane

AVERTIZARE. Cum scapi de cel mai periculos malware care a infectat zeci de mii de telefoane

03 Mar 2015   •   19:50
AVERTIZARE. Cum scapi de cel mai periculos malware care a infectat zeci de mii de telefoane


Infectarea cu programe malware special concepute pentru telefoanele mobile este un pericol din ce in ce mai real.

Sub numele Gazon se ascunde, conform descrierii expertilor in securitate informatica, unul din cele mai noi programe malware pentru sistemele mobile, care expediaza mesaje in masa.

Descoperirea malware-ului Gazon a notificata de AdaptiveMobile, care a publicat pe blogul companiei detalii despre acest worm care se ascunde in spatele unei aplicatii pentru sistemele operate de Android, pretinzand ca ofera discounturi si vouchere pentru achizitii pe Amazon.

Gazon incepe sa opereze odata cu instalarea sa. Sub aparenta recompensa din partea Amazon, malware-ul plimba utilizatorul prin mai multe pagini de tip scam in care este invitat sa participe la un sondaj de opinie sau sa descarce un joc de pe Google Play.

Virusul se raspandeste folosind lista de contacte din memoria dispozitivului telefonic, virusul se raspandeste contactand alti utilizatori prin mesaje vocale, SMS sau chiar prin media sociala.
Viteza de raspandire a virusului demonstreaza ca atacatorii considera telefonia mobila drept una din metodele cele mai eficace de raspandire a programelor malware.

Din fericire, Gazon este usor de evitat.
In primul rand nu descarcati sofware de pe alta platforma decat Google Play.
In al doilea rand, nu urmati link-ul:
"Hey [NAME], I am sending you $200 Amazon Gift Card You can Claim it here : https://bit.ly/getAmazon%5BCENSORED%5D "

In cazul in care totusi ai reusit sa te pricopsesti cu virusul, pentru indepartarea lui poti folosi solutia de securitate oferita AdaptiveMobile sau reinstala sistemul de operare Android.

×