x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Baterii cu probleme

Baterii cu probleme

de Cristian Ionita    |    15 Aug 2007   •   00:00
Baterii cu probleme

Nokia şi-a avertizat ieri clienţii că 46 de milioane de baterii din seria BL-5C, produse in perioada decembrie 2005-noiembrie 2006, se pot supraincălzi. Posesorii acestora le pot inlocui fără să-i coste nimic.

Vara trecută, numeroşi producători de laptopuri retrăgeau de pe piaţă un lot de baterii produse de Sony. Vara aceasta este răndul bateriilor pentru telefoanele mobile. Nokia a anunţat ieri că un lot de baterii produse de compania japoneză Matsushita pentru telefoanele sale prezintă pericol de incălzire. Bateriile se află in dotarea cătorva zeci de modele de telefoane, de la cele ieftine şi pănă la modelele de top.

Deşi au fost scoase pe piaţă impreună cu telefoanele Nokia in urmă cu mai mult de un an şi jumătate, la nivel mondial au fost raportate 100 de incidente in care bateriile s-au supraincălzit in timp ce erau incărcate. Fenomenul apare din cauza unui scurtcircuit şi nu au fost raportate cazuri de utilizatori răniţi sau bunuri distruse. Producătorul finlandez de telefoane are mai mulţi furnizori pentru bateriile din seria BL-5C, de la care a achiziţionat peste 300 de milioane de bucăţi. Cele 46 de milioane de baterii cu probleme au fost produse exclusiv de Matsushita Battery Industrial Co. Ltd.


DETALII. Lista completă a modelelor de telefoane dotate cu baterii de tip BL-5C poate fi găsită la adresa www.nokia.com/batteryreplacement. Cei care vor să verifice dacă bateria propriului telefon face parte din lotul cu probleme trebuie să verifice codul de 26 de caractere imprimat in partea de jos a bateriei. Verificarea se face online, la adresa de internet menţionată mai sus.

Dacă bateria face parte din lotul cu probleme, o puteţi schimba luănd legătura cu reprezentanţii locali Nokia (nokia.ro).

×
Subiecte în articol: IT baterii