x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Browserul Safari, “spart” în două minute

Browserul Safari, “spart” în două minute

de Cristian Ionescu    |    21 Mar 2009   •   00:00

Un concurs de hacking organizat în cadrul conferinţei anuale CanSecWest, desfăşurate în Canada, a arătat uşurinţa cu care se poate trece de securităţile browserelor Internet ale celor mai faimoase companii din domeniu.



Cercetatorul în securitate Charlie Miller a câştigat 5.000 de dolari şi un laptop MacBook Pro, după ce a trecut de toate securităţile browser-ului Safari în mai puţin de 2 minute. "Abia am apucat să-mi scot aparatul de fotografiat ca să imortalizez momentul şi Charlie deja terminase", a declarat reprezentantul companiei TippingPoint, Terri Forslof, organizatorul concursului,. Un al doilea concurent, un student pe nume Nils, a reuşit un truc similar cu Safari, dar a reuşit să "spargă" şi Internet Explorer şi Mozilla, folosind un malware încorporat într-o pagină de web. Răsplata eforturilor sale a fost 15.000 de dolari şi 3 laptop-uri. Acesta a declarat că va încerca acelaşi procedeu şi cu browserul Chrome, de la Google.

Nici încercările de a sparge browserele pentru telefoanele mobile nu au rămas fără rezultate, soldându-se cu un procentaj de succes de 100%, în fiecare caz. Cei care au reuşit s-o facă, au primit cate 10.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: IT