x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Business - Copiem de 82 milioane $

Business - Copiem de 82 milioane $

de Alexandru Radescu    |    20 Sep 2007   •   00:00
Business - Copiem de 82 milioane $

In primele şase luni din 2007, am cheltuit pe echipamente periferice 82 de milioane de dolari. Potrivit unui raport IDC, in al doilea trimestru al anului piaţa a scăzut cu aproximativ 40% faţă de primul trimestru, la 32 de milioane de dolari, respectiv 120.000 unităţi. Comparativ cu trimestrul al doilea din 2006, vănzările de imprimante, copiatoare, multifuncţionale au crescut peste 84%.

"Au existat mai multe motive pentru scăderea pieţei: explozia vănzărilor in primele trei luni din 2007, lipsa unor proiecte majore in trimestrul al II-lea, precum şi vara timpurie şi neobişnuit de caldă care a forţat potenţialii cumpărători să işi cheltuiască economiile pe produse de sezon", a declarat Dana Samson, Research Analyst la IDC Romania. "Primii trei jucători de pe piaţă, HP, Canon şi Lexmark, şi-au menţinut poziţiile de top, avănd impreună o cotă de piaţă de 77% din unităţi şi 45% din valoare.


ECHIPAMENTE. Vănzările de multifuncţionale in perioada aprilie-iunie au crescut cu 137% faţă de al doilea trimestru al anului trecut, reprezentănd puţin sub jumătate din volumul total. După tehnologia de printare, vănzările de echipamente monolaser au crescut cu 29%, reprezentănd aproape o treime din piaţă, in timp ce vănzările de echipamente laser color au crescut cu 63%, dar cota lor de piaţă a fost doar puţin peste 2%.

×
Subiecte în articol: IT