x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cablu - Scumpire prin ordonante

Cablu - Scumpire prin ordonante

de Cristian Ionita    |    14 Mar 2006   •   00:00

Abonamentele la cablu s-ar putea scumpi cu 16% in lunile urmatoare din cauza unor ordonante de urgenta privind drepturile de autor si Fondul National al Cinematografiei: OUG 123 si OUG 39.

Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu (ACC), a declarat ieri ca Ordonanta nr. 39 prevede ca operatorii de cablu sa plateasca 1% din cifra de afaceri pentru finantarea Fondului National al Cinematografiei, iar Ordonanta 123, eliminarea pragului maxim actual de 2% pentru plata drepturilor de autor si conexe.

PROCENTE. Potrivit lui Petric, in lipsa acestor limite, pretentiile organismelor de gestiune colectiva (ce colecteaza drepturile de autor de la societatile de cablu, televiziuni si radiouri si le distribuie autorilor) se ridica la aproximativ 17% din cifra de afaceri a operatorilor de cablu, 15% din cea a televiziunilor si 12% din cea a radiourilor. "Pericolul in care e cablul acum este saltul de la 2% (cat platesc, in prezent, societatile de cablu) la 17%", a declarat presedintele.

Cele sapte organisme de gestiune colectiva active in acest domeniu colecteaza circa 40 de milioane de euro pe an doar din contributiile aduse de operatorii de cablu, spune Petric. Ordonanta privind cinematografia a trecut saptamana trecuta de Comisia de cultura a Camerei, urmand sa intre, in curand, in dezbaterea plenului.

×
Subiecte în articol: IT cablu