x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Camere de supraveghere in salile de calculatoare

Camere de supraveghere in salile de calculatoare

25 Aug 2004   •   00:00

Autoritatile orasului Los Angeles au obligat patronii salilor de calculatoare sa instaleze aparatura de supraveghere video pentru a "tine in frau" violenta juvenila.

De asemenea, au fost interzise geamurile fumurii, iar numarul de calculatoare a fost limitat.

In 2002, cateva schimburi de focuri in apropierea cafenelelor virtuale (soldate cu doi morti) au determinat promovarea unui proiect legislativ pentru cresterea securitatii in incinta acestor stabilimente. Proiectul a fost aprobat si a intrat in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute.

Seria incidentelor din Los Angeles (LA) a fost deschisa de asasinarea unui tanar la cateva ore dupa ce acesta a parasit un Internet-caf... si uciderea altuia chiar in interiorul salii de calculatoare. Dupa o luna, un tanar a fost impuscat in picior, iar altul, batut cu bestialitate. Potrivit politiei orasului LA, 86 dintre cele 134 de persoane arestate in salile de calculatoare au fost minore. Dupa toate aceste incidente, oficialitatile au fost convinse ca salile de Internet devin "paradisul bandelor criminale".

De cealalta parte, patronii cafenelelor spun ca nu exista o relatie directa intre violenta juvenila si stabilimentele lor. In ochii lor, vinovata de aceasta stare de fapt ar fi presa, care a asociat frecvent violenta tinerilor cu jocurile video. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT