x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Candidati virusati

Candidati virusati

06 Iul 2004   •   00:00

Site-urile celor doi candidati la presedintia SUA, George W. Bush si John Kerry, au ajuns in atentia expertilor de securitate electronica, dar au devenit si un caz pentru organizatiile care lupta pentru protectia vietii private pe Internet.

Se pare ca ambele site-uri au fost "vandalizate de catre autori ramasi deocamdata necunoscuti". Dupa cum se arata intr-un material BBC.co.uk, este vorba de erori in programare care pot fi exploatate de orice persoana care stie cum sa modifice texte si imagini dintr-un site. In plus, aceste vulnerabilitati au permis amplasarea unor "spioni tehnologici" prin care se poate urmari cine acceseaza un anume site sau de cate ori.

INTREBARI. Problema este ca aceasta tehnica este folosita si in mod "legal", atunci cand proprietarul site-ului permite unui tert, o organizatie, sa monitorizeze fluxul utilizatorilor acelui site. Acesti "virusi-spioni" apar in site sau sunt atasati unui e-mail, sub forma unor elemente grafice foarte mici, de cele mai multe ori "invizibile" pentru cei neavizati. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT