x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Căutările pe Google vor fi personalizate

Căutările pe Google vor fi personalizate

de Cristian Ionescu    |    07 Dec 2009   •   00:00

Căutările pe motorul de cautare Google vor fi personalizate, în indexul de rezultate urmând să aibă prioritate site-urile pe care utilizatorii le-au mai accesat în trecut, informează Media Guardian.Google va realiza o arhivă cu activitatea utilizatorilor de pe motorul său de căutare, pe o perioadă de 180 de zile. Arhiva va cuprinde termenii introduşi pentru căutare, dar şi rezultatele accesate de utilizatori. Astfel, începând de luni, site-urile accesate mai des de un utilizator vor apărea mai sus pe lista de rezultate ale căutărilor efectuate de acesta. "De acum, când veţi căuta ceva folosind Google, noi vom putea să furnizăm cele mai relevante rezultate posibile", se arată pe blogul companiei, într-un material semnat de Bryan Horling, inginer de software, şi Matthew Kulick, Product Manager, la Google.

Anterior, doar utilizatorii care erau înregistraţi pe platforma Google beneficiau de căutări personalizate. În prezent, serviciul a fost extins pentru toţi utilizatorii. Cei care nu doresc să utilizeze acest serviciu pot accesa în browser-ul pe care îl folosesc caseta "Web History" şi apoi să dea comanda "Disable customisations".

Reprezentanţii companiei au declarat că au făcut această schimbare pentru ca toţi clienţii Google să primească cele mai bune rezultate ale căutărilor efectuate online.

×
Subiecte în articol: IT