x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CC: Proiectul Netcity încalcă legislaţia

CC: Proiectul Netcity încalcă legislaţia

de Cristian Ionescu    |    21 Mar 2009   •   00:00

Consiliul Concurenţei (CC) apreciază că proiectul de norme metodologice pentru amplasarea în subteran a echipamentelor şi reţelelor de comunicaţii electronice din Bucureşti (Netcity) trebuie modificat, întrucât încalcă legislaţia din domeniul concurenţei.



"Este necesară o revizuire a proiectului de act normativ «Norme metodologice de aplicare a HCGMB 252/2008», în sensul compatibilizării acestuia cu prevederile Legii Concurenţei. Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 252/2008 se referă la amplasarea în subteran a echipamentelor şi reţelelor de comunicaţii electronice pe teritoriul municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat al autorităţii de reglementare. Consiliul a analizat proiectul de act normativ şi a constatat că acesta nu este în concordanţă cu un articol din Legea concurenţei. Articolul invocat interzice orice acţiuni ale organelor administraţiei publice centrale sau locale, având ca obiect sau putând avea ca efect restrângerea, împiedicarea sau denaturarea concurenţei, în special luarea de decizii care limitează libertatea comerţului sau autonomia agenţilor economici, ce se exercită cu respectarea reglementărilor legale, sau stabilirea unor condiţii discriminatorii pentru activitatea firmelor.

"Apreciem deschiderea spre o abordare de piaţă a drepturilor de acces pe proprietăţi, de care au dat dovadă organele administraţiei publice locale ale municipiului Bucureşti cu ocazia elaborării, modificării şi aplicării actelor normative care stau la baza implementării proiectului reţelei metropolitane de fibră optică a municipiului Bucureşti pentru telecomunicaţii NETCITY, dar trebuie respectată legislaţia în scopul creării, menţinerii şi stimulării unei pieţe concurenţiale", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

Punctul de vedere al Consiliului a fost transmis primarului general al Capitalei şi membrilor Consiliului General.

×
Subiecte în articol: IT