x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cea mai mare amendă în comunicaţii, aplicată unui operator virtual

Cea mai mare amendă în comunicaţii, aplicată unui operator virtual

de Alexandru Radescu    |    08 Aug 2013   •   15:33
 Cea mai mare amendă în comunicaţii, aplicată unui operator virtual

În prima jumătate a acestui an, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a aplicat 18 amenzi, în cuantum total de 94.800 de lei. Cea mai mare amendă a fost acordată companiei Enigma-System, (operator mobil virtual) în valoare cumulată de 25.000 lei.

Pe poziţiile următoare, în acest clasament, sunt doua amenzi în valoare cumulată de 12.000 de lei. Amenzile au fost aplicate furnizorilor de servicii terestre de retransmisie a programelor media audiovizuale Action News S.R.L. şi Bloomstation S.R.L din Cluj Napoca, pentru furnizarea de servicii fără a deţine certificatul-tip emis de ANCOM.

Enigma-System a fost amendată pentru că operatorul a utilizat în mod necorespunzător numerotaţia de telefonie mobilă, încercând să speculeze diferenţa dintre tarifele de terminare la puncte fixe şi mobile, precum şi pentru raportarea de date statistice incorecte şi incomplete către ANCOM.

Mobile Virtual Network Operator (MVNO) este furnizorul de servicii de comunicaţii electronice la puncte mobile care, deşi nu deţine o licenţă de utilizare a frecvenţelor radio, furnizează aceste servicii prin utilizarea unor elemente ale altor reţele publice mobile, pe baza unor acorduri încheiate cu operatorii acestor reţele. Un MVNO asigură serviciul de comunicaţii electronice la puncte mobile ca urmare a încheierii unui acord de acces la reţeaua unui titular de licenţe de utilizare a frecvenţelor radio. 


 

 

 

×