x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CeBIT 2009, mai sărac cu 1500 de expozanţi

CeBIT 2009, mai sărac cu 1500 de expozanţi

de Alexandru Radescu    |    Cristian Ionescu    |    03 Mar 2009   •   00:00

Numărul de expozanţi care participă la ediţia de anul acesta a CeBIT, cel mai mare târg internaţional de IT&C (Centre of Office and Information technology) va fi mai mic cu cel puţin un sfert comparativ anul trecut, din cauza impactului pe care criza economică îl are la nivel mondial.




Peste 4300 de firme din 69 ţări îşi vor expune cele mai recente produse, comparativ cu 5.845 firme participante la ediţia precedentă, potrivit organizatorilor târgului. Aceştia au menţionat că unele companii şi-au confirmat prezenţa, după o lungă absenţă de la eveniment, cum ar fi Nokia Siemens Networks sau Intershop. Un număr de 200 de companii participă pentru prima dată la târgul din acest an.

 

Surface, PDA, 0 waţi

După cum era de aşteptat tot produsele din zona gadget/consumer sunt cele mai căutate. Astfel, Asus se foloseşte de acest târg şI pentru a prezenta noul PDA P835 (foto), cu ecran tactil de 3.5inci şi conectivitate HSUPA/EDGE. De altfel, poate partaja conexiunea mobilă de mare viteză (HSPA - download la 7.2Mbps, upload la 2Mbps) sau pe cea de Internet cu până la 10 dispozitive - laptopuri sau alte telefoane PDA. Terminalul are o memorie internă de 4GB şI un procesor de 528MHz.

De asemenea, Microsoft anunţă la târg faptul că tehnologia "Surface" va fi disponibilă în 12 ţări din zona EMEA. Este vorba de o suprafaţă multi-touch, capabilă să recunoască obiectele aşezate pe ea, să interpreteze gesturile mai multor utilizatori.

NoutăţI vin şI de la Fujitsu-Siemens care prezintă un monitor cu consum 0 WaţI în stand-by.

×
Subiecte în articol: IT