x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cele mai "tari" adrese de Internet

Cele mai "tari" adrese de Internet

29 Iun 2004   •   00:00
Cele mai "tari" adrese de Internet

Revista americana Time a publicat recent un top al celor mai "tari" adrese Web: "50 Coolest Websites".

CRISTIAN IONITA

Ineditul concurs al paginilor Web a fost organizat pe cinci categorii: Stiri si informatii, Cultura si Lifestyle, Comunitati virtuale, Site-uri utile si Site-uri pentru distractie. Cele 50 de site-uri nu au fost ierarhizate in functie de numarul de vizitatori sau de popularitate, ci in functie de cat de interesante sunt informatiile pe care le poate gasi inauntru un internaut. Fara sa mai lungim povestea, va prezentam in randurile urmatoare o parte din cele mai interesante adrese de Internet ale planetei:

Stiri si informatii

www.Bloglines.com este un site unde poti afla ce se mai intampla cu politica mondiala, tehnologiile de varf, lumea show-biz sau in orice alt domeniu. Gasesti acolo jurnale electronice personale (blogs) sau jurnale colective actualizate in fiecare zi. Pe scurt, tone si tone de informatii utile din orice arie de interes. Trebuie sa va inscrieti pentru a avea acces la unele sectiuni.

www.Ehow.com va invata pas cu pas cum sa faceti diverse lucruri. De la sfaturi despre cum trebuie sa inveti un copil sa-si lege sireturile, pana la modalitati eficiente de a face gimnastica.

News.google.com este sectiunea de stiri a Google. Puteti cauta orice informatie despre orice subiect de presa. Singura conditie este sa fi fost publicat pe un site de stiri intr-o limba de circulatie internationala. www.Fedstats.gov contine statistici publicate de peste 100 de agentii americane, inclusiv CIA si FBI. Desi milioanele de cifre ar putea parea extrem de plictisitoare, puteti afla un milion de lucruri interesante: de la cate avorturi au fost inregistrate in 1975 si pana la pensia media a unei femei americane.

www.ssa.gov/OACT/babynames - aici gasiti cele mai frecvente nume date copiilor americani la botez, de la sfarsitul anilor 1800 si pana in prezent. Nu au fost incluse in top site-urile marilor grupuri de stiri, pe motiv ca sunt cunoscute de marea majoritate a celor care navigheaza pe Internet.

Cultura si Lifestyle

www.Apple.com/itunes/store este cel mai popular loc de unde se poate cumpara (legal) muzica pe Internet

www.Engadget.com si www.Gizmodo.com sunt doua adrese unde aflati care este ultima moda in materie de accesorii high-tech si gadgeturi.

www.Kidshealth.org va invata cum sa va cresteti copiii sanatosi sau cum sa aveti grija de ei atunci cand sunt bolnavi. Nu va imaginati ca nu trebuie sa mai treceti pe la medicul de familie.

www.Metacritic.com este adresa de acasa a criticilor. Vedeti ce parere au despre filmul pe care vreti sa-l vedeti, despre jocul care v-a facut cu ochiul. Se dau si note. www.Noggin.com are o multime de joculete educative pentru copii.

Comunitati virtuale

www.Friendster.com este o adresa la care iti poti gasi prieteni pe gustul tau. Comunitatea este impartita pe categorii, astfel incat cei care au ceva in comun se pot gasi mult mai usor. www.Tolerance.org este un site plin de idei despre cum poate fi combatuta discriminarea, sub toate formele ei.

www.Triggerstreet.com este o adresa unde cei ce aspira sa devina scenaristi sau regizori pot obtine o parere despre ideile sau creatiile lor.

Site-uri utile

www.A9.com este un site creat de Amazon.com, unul din marile magazine virtuale. Gasiti aici aproape orice este de vanzare pe Internet.

www.Freetranslation.com face pe gratis traduceri aproximative din engleza in franceza, germana, rusa, spaniola, italiana, portugheza si invers. Traducerile exacte sunt pe bani.

www.Froogle.com - site deja celebru lansat de Google anul acesta, care va spune cat costa diferite obiecte pe Net. Mobissimo.com cauta bilete de avion in ofertele celor mai mari site-uri de calatorii. Puteti alege data plecarii, data sosirii, clasa si nu in ultimul rand - pretul cel mai convenabil.

Site-uri distractive

www.accessproject.net este un site avangardist de unde puteti vedea imagini ale unor persoane fotografiate sau filmate in locuri publice de un sistem electronic sofisticat. www.puzzlepirates.com. Gasiti aici un joc multiplayer, dar aveti grija: poate crea dependenta. Trebuie sa rezolvati diferite enigme pentru a duce povestea mai departe. www.there.com Un site unde puteti sta la taclale cu alti internauti. Gaselnita este ca discutiile se poarta ca in benzile desenate: ceea ce scrieti va aparea deasupra personajului dumneavoastra intr-o bula. Asa puteti merge la petreceri sau sa va jucati carti cu prietenii virtuali.
×
Subiecte în articol: IT site