x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularele pentru fite - 1,3 milioane de dolari una bucata telefon

Celularele pentru fite - 1,3 milioane de dolari una bucata telefon

de Alina Munteanu    |    18 Iul 2006   •   00:00
Celularele pentru fite - 1,3 milioane de dolari una bucata telefon

Au fost create pentru ca sa poti vorbi oricand cu oricine, dar vremurile se schimba. Astazi avem celulare de 1,3 milioane de dolari bucata, celulare cu sistem de localizare a copiilor si celulare pe care nu le pot auzi adultii.

Fabricantii de telefoane mobile s-au gandit si la oamenii putred de bogati. A trecut vremea celularelor carora le schimbai carcasa in functie de tinuta adoptata, acum se poarta diamantele. Diamond Crypto Smartphone a fost creat de compania JSC Ancort, din Rusia, si este decorat cu diamante albe si albastre de bijutierul Peter Aloisson, este dotat cu 29 de ring-tonuri, SMS, MMS, e-mail, acces internet, JAVA suport si media player. Pretul de achizitie al unei astfel de bijuterii este de 1,3 milioane de dolari.

Rusii de la Ancort sunt specializati in producerea telefoanelor criptate. Modelul ornat cu diamante si metale pretioase este unul din cele mai sigure din lume. Memoria sa este protejata prin metode avansate de criptare, pentru ca informatiile stocate sa nu ajunga unde nu trebuie. Desi nu stiu cui i-ar mai pasa de numerele din agenda dupa ce a reusit sa fure un telefon de 1,3 milioane de dolari SUA.

PARINTI GRIJULII. Destinate copiilor intre 6 si 11 ani, telefoanele i-Kids, produse de compania Mobiles2go, se comporta ca un dispozitiv de siguranta pentru copii. Telefonul are incorporat un sistem GPS conectat in permanenta la o harta electronica. Parintii isi localizeaza pustii in timp real sau pot cere localizarea lor prin SMS sau WAP pe site-ul producatorului. Telefonul seamana mai degraba cu un dispozitiv walkie-talkie si este disponibil in culori pentru baieti si pentru fete, albastru metalic sau roz metalic.

PENTRU ELEVI. O companie galeza de securitate a dezoltat un ton de apel denumit "tantarul", pornind de la un studiu conform caruia unele sunete inalte nu sunt percepute de persoanele in varsta. Tonul a fost dezvoltat pentru a dispersa grupurile de tineri care ii deranjau pe batrani. Se pare ca acesta este folosit in salile de clasa in timpul examenelor pentru semnalarea mesajelor cu raspunsuri.

×
Subiecte în articol: IT