x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget China extinde controlul asupra presei şi conţinutului online

China extinde controlul asupra presei şi conţinutului online

27 Oct 2011   •   17:51

Autoritatile chineze au ordonat extinderea controlului asupra comunicatiilor online, vizand in special a retelelesociale, pentru a impiedica difuzarea de zvonuri si materiale "vulgare", relateaza AFP.

Potrivit cotidianului Global Times afirma ca liderii chinezi au lansat un program pe zece ani destinat consolidarii "constructiei unui sistem de valori socialiste".

Popularitatea in crestere a retelelor sociale in China - unde exista deja mai mult de 500 de milioane de utilizatori de Internet- provoaca ingrijorarea autoritatilor de la Beijing, cu atat mai mult cu cat a devenit mediul privilegiat de comunicare pentru numerosi chinezi care isi exprima nemultumirile fata de abuzuri.

Presa chineza a relatat ca politia a inceput, in cursul acestei saptamani, sa aresteze utilizatori de internet banuiti ca raspandesc "zvonuri", iar controlul asupra continutului publicat online a fost intensificat.

Canalele de televiziune din provincie au fost solicitate sa limiteze difuzarea programelor recreative si sa elimine continutul "prea materialist".

Reuniunea Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez consacrata "dezvoltarii culturale" a tarii a avut loc la jumatatea lunii octombrie, iar observatorii independenti apreciaza ca aceasta a avut ca scop intensificarea controlului Partidului Comunist asupra presei.

Biroul Politic "a discutat un proiect de rezolutie privind reformele culturale", a afirmat agentia China Noua, precizand ca documentul "va fi folosit ca ghid pentru accelerarea reformelor culturale".

"Trebuie sa consolidam gestionarea instrumentelor cum sunt retelele sociale si serviciile de mesagerie instantanee", potrivit unei directive publicate in cursul acestei saptamani. "Trebuie sa pedepsim conform legii practicile de raspandire a informatiilor daunatoare si sa intensificam campania impotriva pornografiei si a informatiilor vulgare pe Internet", adauga textul documentului.

×
Subiecte în articol: China retele sociale cenzura online