x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Conversaţii de calitate

Conversaţii de calitate

08 Sep 2007   •   00:00

Camera web a celor de la Microsoft uşurează mult comunicarea pe internet, oferind o serie de scurtături pentru cei pentru care orice secundă contează.

Camera web a celor de la Microsoft uşurează mult comunicarea pe internet, oferind o serie de scurtături pentru cei pentru care orice secundă contează. Microsoft Lifecam VX 6000, de dimensiuni reduse, are un suport in formă de inel care ii oferă stabilitate şi se poate desface intr-o formă de L pentru a fi ataşat de monitorul subţire al unui notebook sau se poate ataşa unui monitor CRT. Manevrabilitatea este uşurată şi de faptul că obiectivul se poate roti la 360 de grade, se poate ridica la 90 de grade şi cobori la 45 de grade. Camera dispune de un buton de apel care funcţionează cu Windows Live Messenger şi o opţiune pentru bloguri, compatibilă cu Windows Live Space, care uşurează postarea de fotografii. Inregistrarea video se face la o viteză maximă de 30 de cadre pe secundă şi o rezoluţie care variază intre 160 x 120 şi 1,3 megapixeli. Pot fi capturate imagini statice la oricare dintre aceste rezoluţii şi poate fi folosită pentru a face fotografii la o rezoluţie

5 megapixeli. Efectele video permit utilizatorilor să işi personalizeze conversaţiile video. In privinţa calităţii audio oferite de cameră, microfonul incorporat redă un sunet nedistorsionat, de calitate, nefiind necesară prin urmare instalarea unor dispozitive adiţionale.
In Romănia camera poate fi cumpărată de la partenerii autorizaţi Microsoft la un preţ de 280 RON ( TVA inclus), dispozitivul avănd o garanţie de 3 ani.Â

Tastele fac valuri

Mult stil şi funcţionalitate, cam astea ar fi cuvintele-cheie ale unei caracterizări a sistemului Logitech Cordless Desktop Wave. Vedeta este, aşa cum era de aşteptat, tastatura. Cu un design neobişnuit, vălurit, care se conformează perfect denumirii sale (wave), oferă un plus de confort utilizatorului. Tastatura dispune, evident, de taste cu funcţii speciale, unele dintre ele relevăndu-şi intreg potenţialul atunci cănd este folosită in Windows Vista. Partea de sus are mai multe butoane-scurtături, butoane de manipulare a conţinutului media, toate putănd fi reprogramate prin intermediul software-ului inclus Set Point. In partea dreaptă se află doar scurtături, pentru calculator şi pentru stingerea PC-ului. Mouse-ul Laser LX8 este pentru ambidextri, avănd o formă simetrică, iar receiver-rul este doar de dimensiunea unui stick. Sistemul va fi in curănd disponibil şi in Romănia, pentru circa 90 de euro.

Info

Să ne auzim mai bine

ClearChat Pro USB este un nou set de căşti Logitech, potrivite pentru gaming sau apeluri prin internet. Căştile dispun de drivere audio calibrate laser, un egalizator audio şi un microfon care anulează zgomotele din jur. Modelul ClearChat Comfort USB, pe lăngă o calitate audio de inaltă performanţă, are in plus o bandă pentru cap şi discuri de urechi invelite in pluş. Seturile vor fi disponibile in Europa la preţurile recomandate de 49,99 euro pentru modelul Comfort, respectiv 59,99 euro pentru modelul Pro.

Liber pentru inspiraţie

Dacă vreţi să daţi frău liber creativităţii, ar fi util să aveţi la indemănă dispozitivul G-Pen F610 impreună cu device-ul ultra-subţire cu ecran de 6"x10". Creionul electronic oferă multă flexibilitate, avănd chiar şi două butoane programabile, similare celor ale mouse-ului, iar hărtia electronică prezintă 29 de taste programabile pentru Office, Internet şi Vista. Dispozitivul este compatibil cu orice Mac şi cu toate versiunile de Windows.

Monitoare generoase

Două serii noi de monitoare LCD Â widescreen au fost lansate in Romănia de Xerox. Modelelel XM3 şi XM7, de 19, respectiv 22 de inch, incorporează tehnologia Xinput Signal Selection, care permite mai multe surse de intrare, putăndu-se vizualiza mai multe aplicaţii simultan, dar şi două difuzoare stereo de 2w. Rata de răspuns este de 5 ms, cu un contrast de 800:1, respectiv 700:1. Preţul recomandat variază, in funcţie de configuraţie, intre 278 USD şi 449 USD (fără TVA).

×
Subiecte în articol: gadget