x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Culorile toamnei, prin lentile şi "raze" wireless

Culorile toamnei, prin lentile şi "raze" wireless

de Alexandru Radescu    |    04 Oct 2012   •   20:48
Culorile toamnei, prin lentile şi "raze" wireless

Piaţa camerelor foto din România este singurul domeniu performer în IT&C, cu o creştere de 20% în trimestrul II, respectiv 12 milioane euro şI o estimare "pe plus” de aproximativ 25% în perioada iulie-septembrie. Cu o rată de creştere de două cifre, camerele cu obiective interschimbabile sunt segmentul cu cel mai mare succes în acest moment. Valoarea generată de aceste dispozitive în T2 a fost de aproximativ 5 milioane de euro, deşi încă într-un procent destul de redus al cotei de piaţă ca unităţi vândute. În ciuda crizei prelungite iată că piaţa foto reuşeşte să "ţină aproape” un public fidel, să stârnească interes maxim cu fiecare nouă serie de camere foto "bine echipate”. Pe de altă parte, se evidenţiază tot mai mult bătălia DSLR-mirroless, cu "profeţii” care merg până la o victore definitivă a celor din urmă în maximum 5-6 ani.

Dacă pregătirile pentru concediile de vară s-au resimţit din nou în industria foto, nici toamna nu poate să treacă "necercetată”. Prin lentile, în aer liber. Nu ai cum să rămâi insensibil la feeria de culori ale naturii, o adevărată explozie cromatică. Din fericire, o putem capta, înmagazina şI expune în văzul tuturor graţie camerelor foto şI internetului. Mi-am permis să trec peste cuvântul computer (PC sau tabletă) pentru simplul motiv că avem deja camere foto cu conectivitate Wi-Fi şI sistem de operare Android.

Cool...
Echipată cu SO Android v2.3, camera Coolpix S800c de la Nikon se vinde în România la preţ de 2000 lei. Intregul meniu este derulat pe un ecran de 3.5 inci. Sunt preinstalate servicii precum Gmail, YouTube sau Google Maps iar fotografiile pot fi postate imediat pe omniprezentele SNS-uri (social network site). Zoom-ul optic ajunge până la x10 iar senzor CMOS are o rezoluţie de 16MP. Pentru a nu uita zona în care au fost făcute fotografiile, camera vine cu GPS încorporat: înregistrează cu exactitate locul (latitudine şi longitudine) sub forma unor geo-etichete în cadrul datelor de imagine (EXIF).

O altă ofertă de toamnă de la Nikon este P7700: senzor CMOS 12 MP, obiectiv Nikkor cu zoom optic x7.1 si distanţă focală 28 – 200 mm Filmeaza Full HD (1080p), ecran de 7,5cm, cu aer uşor retro. Preţul: 2300 lei.

Olymp

Olympus aduce în această lună şI camerele cu lentile interschimbabile PEN E-PL5 (3.300 lei) şI PEN E-PM2 (2800 lei). Denumită şI PEN Lite, PL5 a fost echipată cu performantul senzor Live MOS disponibil pe modelul Micro Four Thirds premiat, OM-D. ecranul rabatabil cu control tactil. 12 Filtre Art uşor de aplicat şi o legătură wireless cu reţelele de socializare. Atinge o rezoluţie de 16MP, filmează FullHD (1080p) iar zoom-ul este x4, totul cuprins într-un design special.

NEX(t)
Zilele trecute, Sony România a organizat un eveniment pentru a prezenta gama high-end de toamnă: NEX-5R (750 euro), NEX-6 (950 euro) şI α99 (2800 euro, doar body). Din această lună doar NEX-5R, prima cameră digitală cu obiective interschimbabile cu conectivitate Wi-Fi. Ecranul LCD tactil este intuitiv în meniuri, se roteşte la 180 grade. Senzorul este 16,1MP, filmare FullHD, nelipsind seria specială de editare foto (HDR, partial color etc.).

×