x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum a pierdut blogosfera peste 5 milioane de vizualizări

Cum a pierdut blogosfera peste 5 milioane de vizualizări

19 Feb 2010   •   00:00

Aproximativ 10 milioane de bloguri găzduite pe platforma WordPress.com au fost nefuncţionale timp de două ore, ieri, în urma unei probleme de natură tehnică.

Reprezentanţii WordPress.com au precizat că problema a fost cauzată de schimbarea unui router principal la unul dintre providerii săi de centre de date, ceea ce a condus la disfuncţionalităţi ale site-ului.

Compania a estimat că, pe parcursul penei respective, blogosfera a pierdut circa 5,5 milioane de vizualizări de pagini.

Fondatorul WordPress.com, Matt Mullenweg, a declarat că incidentul a fost, pentru firma sa, "cel mai grav din ultimii patru ani".

"Ştiu că utilizatorilor le-a displăcut la fel de mult situaţia ca şi nouă, întreaga echipă a lucrat susţinut pentru a încerca să refacă accesul la bloguri cât mai curând posibil", a spus el, citat de BBC news.

"Sper că va dura mai mult de patru ani până ce vom avea din nou o problemă similară", a spus Mullenweg.

Pe blogul companiei, el a menţionat că securitatea nu este o problemă şi că platforma nu a fost ţinta unui atac. "Toate datele utilizatorilor sunt în siguranţă, doar că nu vi le-am putut furniza", a scris el.

Conform companiei de cercetare Quantcast, peste 230 de milioane de persoane vizitează unul sau mai multe bloguri găzduite pe platforma WordPress.com în fiecare lună.

 

×
Subiecte în articol: redactie