x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum afli cine nu îți mai urmărește postările pe Facebook

Cum afli cine nu îți mai urmărește postările pe Facebook

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   21:15
Cum afli cine nu îți mai urmărește postările pe Facebook
Sursa foto: Hepta

Navigarea pe rețelele de socializare vine cu diverse provocări.

Există o diferență între unfriend și unfollow, două  funcții diferite pe platfoma Meta. În timp ce unfriend înseamnă cu o anumită persoană nu este prietenă cu tine, în timp ce unfollow înseamnă că nu-ți mai vizualizează postările. 

Chiar dacă o persoană a fost prietenă cu tine, atunci când  a decis bifeze opțiunea unfriend, nu mai apăreți reciproc în listele de prieteni și nici ceea ce afișați. Este posibil nici să nu vă mai puteți trimite mesaje. 

Opțiunea unfollow este mai subtilă. Cele două conturi rămân conectate, fiind prezenți în lista de prieteni, dar nu mai apar postările. Vă puteți trimite însă mesaje private. 

Există și posibilitatea să fii blocat de un cont pe Facebook, situație în care nici tu. nici cel care a decis să  te blocheze nu vă mai puteți găsi. 

Există mai multe moduri prin care îți pot da seama dacă cineva ți-a dat unfollow sau unfriend. Poți verifica direct în lista de prieteni.  

Pentru a verifica dacă cineva ți-a dat unfollow, există un truc simplu.

„Ca să vezi care sunt urmăritorii tăi actuali, accesează opțiunea More de pe profilul tău. Apasă pe Followers,”spuneMichael Vaughan, specialist în marketing digital. „Dacă cineva care se află în continuare pe lista ta de prieteni nu apare și la urmăritori, atunci înseamnă că ți-a dat unfollow.” 

Mai există o variantă pentru a afla cine nu te mai urmărește pe Facebook. 

Dacă nu ești atent constant la numărul de prieteni de pe Facebook, atunci există șanse mari să nu observi dacă se schimbă ceva, notează useit.ro.

Există extensii de Google Chrome și Firefox care detectează automat cine nu te mai urmărește pe Facebook. Trebuie să ai grijă să descarci extensiile din surse credibile.  Un astfel de program verifică lista de fiecare dată când intri pe aplicație. 

Facebook are 2.9 miliarde de utilizatori la nivel global, potrivit Reader’s Digest

×
Subiecte în articol: unfriend unfollow facebook