x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Detalii despre cardurile britanicilor, disponibile pe Internet

Detalii despre cardurile britanicilor, disponibile pe Internet

30 Mar 2009   •   00:00

Detalii privind cardurile de credit a 19.000 de cetăţeni britanici au fost publicate pe Internet, fiind accesibile la o simplă căutare pe Google, relatează Daily Mail în ediţia electronică.



Informaţiile provin de pe un site aparţinând unei reţele infracţionale din Extremul Orient şi cuprind numele, adresa şi detaliile complete ale unor utilizatori de carduri Visa, Mastercard şi Express.

Potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului comercial din industria bancară, ARACS, multe dintre aceste carduri au fost suspendate, altele au expirat, în timp ce conturile încă valabile au fost marcate pentru a fi monitorizate strict.

Posibilitatea vizionării numelor, adreselor şi a codurilor poştale, ar fi putut facilita furtul de identitate.

Conform ziarului britanic, informaţiile au fost postate iniţial pe un server nesecurizat din Vietnam, care a fost închis în februarie, dar motorul de căutare al companiei Google a localizat şi copiat lista.

"Să găseşti o asemenea cantitate de informaţii pe un server care este accesibil publicului este un eveniment foarte rar. Reţelele de crimă organizată îşi protejează de regulă prada prin parole", a declarat Rik Ferguson, reprezentant al companiei de securitate informatică Trend Micro.

×
Subiecte în articol: IT