x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Două în unul - Samsung D980

Două în unul - Samsung D980

de Alexandru Molovata    |    02 Feb 2009   •   00:00

După mai multe căutări şi încercări de a "simplifica" cele două telefoane la unul singur, mi-am testat abilităţile în mânuirea unui dual-SIM: Samsung D980.



Cum sunt fan înrăit de Windows Mobile sau, în cel mai rău caz, de Symbian, nu mă aşteptam la minuni de la un Samsung cu sistem propriu de operare, de care fugeam până acum. După câteva minute bune de plimbare cu degetul pe ecran (touchscreen), am reuşit să-mi dau seama că obiş­nuinţa de la Windows nu-mi poate servi la ni­mic. Este alt me­niu, dar uşor de folosit chiar şi cu de­getele mele nu tocmai subţiri.

Meniul mi-a cerut să setez SIM-ul prioritar (cel de pe care se iniţiază în mod prioritar ape­lu­rile şi SMS-u­ri­le) şi cu puţin efort am înţeles "lo­garitmul" în cauză. Se pot seta to­nuri de apel di­ferite pentru fiecare SIM, ceea ce e foarte util pen­tru a şti pe ce nu­măr pri­meşti ape­lurile.

Lipsa bu­tonului central (joystick) cu miş­carea în patru direcţii, care e standard la aproape toate smartphonurile, mi-a dat multă bătaie de cap: trebuie să faci combinaţii între cele două butoane de yes/no şi tasta laterală. De multe ori a trebuit să şi tastez pe ecran dacă voiam să ajung într-un meniu mai ascuns. O veste bună este legată de rezoluţia foto: 5 MP. Numai că transferul de date se face doar în EDGE…

M-a surprins plăcut însă funcţionarea logică şi uşor intuitivă a meniului cu cele două SIM-uri, la fiecare iniţiere de apel, SMS sau trafic de date: poţi să optezi de pe ce SIM să operezi. De fapt în asta şi constă, în esenţă, un dual.

×
Subiecte în articol: gadget