x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget După furtul conturilor Sony a venit şi rândul Codemasters.

După furtul conturilor Sony a venit şi rândul Codemasters.

de Cristian Ionescu    |    13 Iun 2011   •   08:24
După furtul conturilor Sony a venit şi rândul Codemasters.

Datele personale a mii de utilizatori au fost furate intr-un atac informatic vizand reteaua dezvoltatorului britanic de jocuri Codemasters. Compania a descris furtul de date ca unul "semnificativ", fiind compromise nume, adrese, numere de telefon si datele de nastere ale utilizatorilor. Cu toate acestea, reprezentantii Codemasters au declarat ca detaliile legate de plata serviciilor nu au fost compromise.

De asemenea, compania a anuntat ca a trecut site-ul offline, imediat ce s-a detectat atacul.

O ampla investigatie ulterioara a scos la iveala ca hackerii au reusit sa fure, in afara datelor mai sus mentionate si parolele, adrese IP, conturile de Xbox si biografiile utilizatorilor.

Intr-un e-mail trimis clientilor sai, firma sfatuieste utilizatorii sa schimbe orice parole pe care le-au asociat cu alte conturi Codemasters.

Un purtator de cuvant al Codemasters a declarat pentru BBC ca n-are absolut nicio idee cine a accesat site-urile lor, sau un numar exact al conturilor compromise, insa a mentionat ca ar fi vorba de cateva zeci de mii de utilizatori.

De asemenea, site-ul companiei va ramane offline, utilizatorii fiind redirectionati catre pagina de Facebook Codemasters.

×
Subiecte în articol: codemasters hacked sony hacked