x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Electrocasnice cu meniu "inteligent"

Electrocasnice cu meniu "inteligent"

03 Iul 2004   •   00:00
Electrocasnice cu meniu "inteligent"

Marii producatori de electrocasnice isi prezinta ultimele produse si pe piata romaneasca. Rufele si alimentele se "tin" la mare pret.

ALEXANDRU RADESCU

De curand, companii precum Whirlpool, Siemens sau Indesit au adus si in Romania electrocasnicele "de ultima generatie". Cuptoare "built-in", masini de spalat cu afisaj LCD si roboti pentru calcat camasi, iata cateva dintre noutatile de pe piata electrocasnicelor din Romania.

Cuptor "Built-in"

Noul cuptor incorporabil AKZ 498, de la Whirlpool, cu program de asistenta, permite utilizatorilor sa "comunice" cu cuptorul, prin intermediul unui ecran cu cristale lichide si afisaj text.

Meniul sugereaza functiile, temperatura si timpul de gatire optime pentru orice reteta. Programul de asistenta ajuta utilizatorul in timpul gatirii, aratandu-i cand trebuie introdusa mancarea in cuptor, cand trebuie intoarsa si cand este cuptorul fierbinte. (Pret: 27.999.000 lei)

Robotul de calcat camasi, Dresmann TJ 10000

"Manechinul gonflabil" nu este neaparat un termen peiorativ. Robotul de calcat camasi Dressman TJ 10000 chiar este un manechin gonflabil high-tech, proiectat sa calce singur bluzele, tricourile si camasile. Cum se procedeaza? Scoateti camasa umeda din masina de spalat imediat dupa centrifugare, o aranjati pe manechin si conectati aparatul. Prin difuzarea unui jet de aer cald in interiorul manechinului, fibrele tesaturii se indreapta, iar camasa se usuca perfect.

Adus de Siemens, Dressman TJ 10000 are 12 programe de netezire pentru camasi din matase, bumbac, in etc; un program cu aer rece pentru aerisirea si improspatarea sacourilor sau bluzelor neelastice si doua programe cu aer cald pentru uscarea jachetelor neelastice.

Cantareste 28 kg, are roti si un maner pentru a fi mai usor mutat prin casa si consuma in jur de 3.000 W. Cost: 1.115 dolari (magazinultau.ro, fara TVA)

Masina de spalat Indesit Evolution WIE 127 X

Lansat in luna aprilie in Romania, modelul WIE 127 X incearca sa se detaseze de produsele concurente prin cateva functii si proprietati tehnice. Astfel, masinile de spalat rufe Indesit Evolution au obtinut clasa A+, ceea ce inseamna consumuri de energie reduse cu 10%, comparativ cu clasa A. Pe de alta parte, au un set de programe Time4You, create pentru a economisi timp, fara a se renunta la performante de spalare: Flash Clean, un program special conceput pentru rufele din bumbac, care ofera o performanta la spalare in 60 de minute; Flash Colors, un program care spala rufe colorate in 50 de minute; Flash Nylon, rufele sintetice spalate in 40 de minute, la care se mai adauga programul Special Shoes. Alte specificatii: afisaj cu cristale lichide; capacitate maxima de incarcare: 5 kg; reglarea automata a consumului; viteza maxima de centrifugare: 1.200 rpm. (Pret: 17.799.000 lei)
×
Subiecte în articol: IT