x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Febra examenelor se masoara pe Internet

Febra examenelor se masoara pe Internet

18 Iun 2004   •   00:00

In ultimii trei ani, febra examenelor s-a transferat in buna parte pe web.

ANDREEA FLORESCU

Adresa portalului programului de informatizare a invatamantului preuniversitar romanesc (Programul SEI) http://portal.edu.ro a devenit un loc de intalnire virtuala unde peste 30.000 de utilizatori isi impartasesc pe Internet gandurile despre examene, subiecte, rezultate, sanse de reusita.

Primele emotii

Pentru absolventii clasei a VIII-a, emotiile au inceput o data cu testele nationale.
In data de 23 iunie se va afisa pe http://admitere.edu.ro lista absolventilor, in ordine descrescatoare a mediilor de la testele nationale. Dupa terminarea testelor nationale si afisarea rezultatelor, absolventii clasei a VIII-a au la dispozitie un instrument pentru orientarea candidatilor in alegerea si prioritizarea optiunilor pentru Admiterea in licee si scoli de arte si meserii 2004: aplicatia de tip tutorial “Orientare Admitere“, postata pe http://admitere.edu.ro.

Listele de optiuni sunt conforme cu planul de scolarizare oficial, publicat si in brosurile distribuite de Inspectoratul Judetean si de asemenea disponibile online pe pagina http://admitere.edu.ro. Formatul fisei tiparite este de asemenea cel oficial (nu va fi necesara completarea de mana a fisei de inscriere daca se utilizeaza aceasta aplicatie web).

Optiuni pentru toti

Emotiile aspirantilor la un loc in liceele din tara vor anima – ca si in anii precedenti – portalul SEI pana in ziua repartizarii computerizate (9 iulie) si afisarii rezultatelor acesteia pe http://admitere.edu.ro. (10-11 Iulie).

Candidatii declarati respinsi in urma repartizarii din 9 iulie, dar si cei care nu au promovat testele nationale, vor completa fise cu optiuni incepand cu data de 11 iulie. Repartizarea acestora pe locurile ramase libere va avea loc in data de 18 iulie, iar afisarea rezultatelor pe 19 iulie.

Infiintata la inceputul anului 1992, compania SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice majore, implicand dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numere mari de utilizatori.
×
Subiecte în articol: IT